CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman, il başkanlarının katıldığı toplantıya mazereti nedeniyle katılamadığını belirterek, "Benim toplantıya katılamamam yanlış yorumlanmış. Toplantıya katılamayışımız, destek vermediğimiz şeklinde yanlış yorumlanmış. Biz bu konudaki kanaatimizi açıklamadık, konuşmadık." dedi.

"Biz CHP olarak demokratik bir partiyiz" diyen İl Başkanı Çakman, partinin Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Genel Başkan adayı olduğunu hatırlatarak: "Bu genel kuruldan CHP güçlenerek çıkacaktır. Bu genel kurul partiye artı yazılacaktır, güç katacaktır." dedi.

Hangi adayın destekleneceğinin ilde yapılacak toplantının ardından ortaya çıkacağını kaydeden CHP il başkanı Müjgan Çakman "Her ne olursa olsun demokratik bir seçim olacaktır. CHP olarak bundan güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum.” dedi.

DELEGE DE AYNI KANAATTE

CHP kurultay delegesi Aslı Tuğan da mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Tuğan ilde yapılacak toplantıdan sonra desteklenecek aday konusunda karar vereceklerini söyledi. Partide genel kurulların olağan karşılanması gerektiğini söyleyen CHP kurultay delegesi Aslı Tuğan, ülkede birçok sorun olmasına rağmen bazı kesimlerin CHP kurultayına takılmalarını anlamsız bulduğunu ifade etti.