Demokrat Parti Düzce İl Başkanlığı referandumda izleyecekleri yol ve kararları hakkında basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Mithat Ceylan ve Gölyaka İlçe Başkanı Hakkı Canan İmamoğlu’nun katılımıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Özmen, Türk milletinin AK Parti’yle beraber 2002 yılından bugüne kadar ağır bedeller ödediğinden söz etti. Demokrat Parti olarak Türk milleti adına endişelerinin olduğunu kaydeden Özmen, referandumda hayır diyeceklerini belirtti.

“Çok ama çok ağır travmalar yaşattılar”
Özmen, neden hayır diyeceklerinin gerekçelerini şu şekilde ifade etti:

“AK Parti iktidarının iş başına geldiğinden beri en büyük zaafı ve kudretsizliği dış politikadır. Bu politikalar nedeni ile küresel aktörler başta açılım politikası olmak üzere, gezi olayları, hendek faciası, Habur sınır kapısındaki trajik PKK hatası ve 15 Temmuz sendromu gibi çok ama çok ağır travmaları Türk milletine yaşattıkları için güven kaybı yaşanmıştır. Onun için hayır diyeceğiz. Zaten tarihi, mazisi acı olaylar ve tarihi hatalar nedeni ile yaralı olan bu millet, tek başına iktidar olan AK Parti'nin muktedir olamaması güç zehirlenmesi nedeni ile halkını ve milletini değişmeyen oy deposu gibi algıladığından, başta huzur ve güven olmak üzere, ekonomik istikrarsızlığı devamlı hale getirmiştir. Onun için hayır diyoruz. İşsizlik beş kat artmış, aile borçlanmaları hat safhaya gelmiş, asgari ücretli bir kölelik sistemi kurulmuş, emekliler yokluk muamelesi ile unutulmuş, tarımı ve sanayisi dibe vurmuş, 7 Haziranda verilen ihtarın bir  kez daha hatırlatılması, keyfiliğe son verilmesi ve millete yeniden dönülebilmesi için, iktidarın kıymetini ve sorumluluğunu hatırlatmak üzere Demokrat Parti hayır diyecektir.”
 
“Eski günleri yeniden inşa etmek için çalışıyoruz”
 
Özmen, Demokrat Parti’nin demokrasinin ve demokratlığın mimarı olarak 1950 yılında halkın gönlüne taht kurduğu o günleri yeniden inşa etmek üzere Türk milletinin emrinde olacağını söyleyerek çarenin kendileri olduğunu vurguladı.
 
Özmen ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün AK Parti İl Teşkilatı’nın düzenlediği sandık görevlileri eğitim programında yaptığı Düzce'nin Türkiye birincisi olması halinde yatırımların iki kat artacağı yönündeki ifadesine de değindi.   
 
“Talihsiz bir açıklama”
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Özmen, “Sayın bakanımızın dün bir açıklaması oldu. Basın kurumlarından görerek esefle dinledik ve okuduk. Düzce’de evet çıkarsa genel merkezden, Ankara’dan çok büyük yatırımlar geleceği, yatırımların 2-3 katına çıkacağı ile ilgili talihsiz bir açıklama yaptı. 15 senedir AK Parti iktidarı Düzce’den bugüne kadar 3-0 yapıp, il genel meclis üyelerinin çoğunluğunu ve belediyelerin hepsini alarak Türkiye çapında bütün seçimlerde ilk 10’a girmişlerdir. Bugüne kadar akıllarına gelmemiş mi yatırım yapmakta bugün evet çıkarsa bu yatırımları iki katına üç katına çıkartacaklarmış. Bunu bakanımıza özellikle sormak istiyorum. Bu açıklamasından dolayı da Düzce halkı adına çok üzgün olduğumu bildirmek istiyorum.”