AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi, Düzce’deki teşkilatlanmasının kilit noktalarına ağırlıklı olarak AK Parti ile yollarını ayıran isimleri getiriyor.

KAŞIKOĞLU, CAYMAZ VE AYDIN…

AK Parti’de iki dönem Düzce milletvekilliği ve bir dönem il başkanlığı görevinde bulunan Metin Kaşıkoğlu, fikir ayrılıklarını gerekçe göstererek, partisinden ayrılmış ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olmuştu. Düzce il yönetiminin başına ise yine Düzce Belediyesi’nde meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı gibi önemli görevler üstlenen eski AK Partili Murat Caymaz getirilmişti. İlçelerdeki teşkilatlanma çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedefleyen DEVA Partisi, son olarak Kaynaşlı yönetimini yine daha düne kadar iktidar mensubu olan bir isme emanet etti. Uzun yıllardır AK Parti’ye hizmet eden parti üyesi Ruşen Aydın’ın artık DEVA’lı olduğu yaptığı açıklama ile ortaya çıktı.

DEVA PARTİSİ KAYNAŞLI KURUCU İLÇE BAŞKANI OLARAK ATANDI

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun ‘Bize katıl’ çağrısını geri çevirmeyen Aydın, Parti Lideri Ali Babacan’ın oluruyla DEVA Partisi Kaynaşlı Kurucu İlçe Başkanı olarak atandı.

GÖREVE RESMEN BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde parti genel merkezinde yetki belgesini teslim alarak resmen göreve başlayan Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

AYDIN’DAN İSTİFA VE ‘DEVA’YA GEÇTİM’ AÇIKLAMASI

“Hepinizin malumu olduğu üzere AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanlığı adaylığım olmuştu. Yurtdışından vatana kesin dönüş yaptığım son 10 yılda, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’de hizmet vermeye çalıştım. Yine yıllardır hayalini kurduğum, Kaynaşlı’mızda sosyal meselelerimize katkı verecek etkili, aktif ve sonraki nesillerimize miras olarak bırakacağımız örnek bir dernek hayalimi, bana destek veren can yoldaşı olan 15 kıymetli “DOST” ve yol arkadaşım ile birlikte KAYNAŞLI DOSTLUK DERNEĞİ olarak kurduk. Allah bana bu nezih ve güzel derneğin kurucu başkanı olmayı nasip etti.

Şimdi geldiğim bu noktada ise, AK Parti ile olan siyasi birlikteliğimi noktalamış bulunuyorum. AK Partili arkadaşlarımızın her birine “DOSTLUKLARI” için ayrı ayrı teşekkür ederim. Siyaseten nokta koyduğum, geride bıraktığım yol ayrımına geldiğim ve dün birlikte yoldaşlık yaptığım AK Partili ya da diğer siyasi partili-partisiz hiçbir kardeşime hiç bir KAYNAŞLIlı hemşehrim ve arkadaşıma dargınlığım-kırgınlığım yok... Olmadı olamaz da... Hakkım varsa hepsine helal ettim. Onlar da bana haklarını helal etsin.

DEVA Partisi Genel Başkanım Sayın Ali BABACAN Bey’in tensipleri, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanım Sayın Metin KAŞIKOĞLU Bey’in referansları ve DEVA Partisi Düzce Kurucu İl Başkanım Sayın Murat CAYMAZ Bey’in öneri ve desteği ile Deva Partisi Kaynaşlı Kurucu İlçe Başkanlığı görevi şahsıma tevdi edildi. Kendilerine candan teşekkür ederim. Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Rabbim bizleri mahçup etmesin inşaallah...

Bu vesile ile siyasi hayatıma Sayın Ali BABACAN Bey’in lideri olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nde “KAYNAŞLI KURUCU İLÇE BAŞKANI olarak devam etme kararı aldım. Aldığım bu siyasi kararın kendi adıma ve Kaynaşlı’mıza hayırlı olmasını dilerim.”