2021 yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi müzakereleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Salı günü itibarıyla başladı. Komisyonun Çarşamba günkü oturumunda TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu bütçeleri görüşüldü.

HDP Milletvekili Garo Paylan konuşmasında; “Arkadaşlar, Allah’ınızı severseniz bu devletin gadre uğratmadığı herhangi bir kesim varsa şu anda ayağa kalksın lütfen, desin ki: “Beni gadre uğratmadı.” Mütedeyyinleri mi gadre uğratmadı bu ülke, bu devlet? Milliyetçileri mi gadre uğratmadı? Solcuları mı gadre uğratmadı? Sosyalistleri mi gadre uğratmadı? Cumhuriyetçileri mi gadre uğratmadı? Kimi gadre uğratmadı bu yüz yılda bu devlet? Hadi çıksın desin ki: “Şu yüz yılda benim ait olduğum kimliğe ve benim ait olduğum inanca bu devlet hiçbir haksızlık yapmamıştır.” Diyemez çünkü hepimizi gadre uğrattı.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, HDP’li Garo Paylan’ın sözlerine cevap olarak; “Az önce bir milletvekilimizin kullandığı bir ifadeyle ilgili duygularımı da burada paylaşmak istiyorum. “Devlet bizi gadre uğrattı, sizi uğratmadı mı?” dedi. Devlet gadre uğratmaz, zaman zaman yöneticiler gadre uğratır ama devlet gadre uğratmaz. Biz 28 Şubat’ta, 12 Eylül’de, akabindeki, e-muhtıralarla evet, gadre uğramış olsak da biz asla ve asla, haşa, ihanet etmeyi bırakın devletimize, tek cümle kötü söz söyletmeyiz, söyletmedik de. Bakın, 12 Eylül’de Mustafa Pehlivanoğlu idama gitti ve idama giderken söylediği iki cümleyi burada size ifade etmek istiyorum, idama giden bir gencin cümlesi bu: “Mustafalar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır, zafer her zaman Allah’a inananlarındır.” İdama giderken dahi devletinin bekası için mücadele eden dava erlerinin mensuplarıyız biz. Bu dava ölmedi, Allah davası, milliyetçilik davası ölmedi, bugün AK Parti-MHP Cumhur İttifakı’yla da yaşıyor, yaşamaya da devam edecek.” şeklinde, tokat gibi cevap verdi.

Keşir konuşmasının devamında; “Bunu da burada not düşmek istiyorum. Ayrıca, hiçbir milletvekilinin bir diğer milletvekiline üstünlüğü yoktur. Hepimiz seçimiz bölgelerimize göre binlerce oy alarak geldik. Hiçbir milletvekili diğer milletvekiline parmak sallayamaz, hiçbir milletvekili diğer milletvekilini tahkir edemez, istihzayı konuşma üslubu edinemez, istihza bir konuşma yöntemi ve üslubu değildir. Bunu da burada notlarıma geçirmek istiyorum.” dedi.