MHP'de pazar günü Saat 11.00'da Konak Düğün Salonu'nda yapılacak olan MHP 4. Olağan İl Kongresi'nde iki aday başkanlı için yarışacak. MHP İl Başkanı ve Başkan Adayı Kenan Ilgaz ile Eski Merkez İlçe Başkanı Abdullah Danışmaz'ın aday olduğu kongrenin çekişmeli geçmesi bekleniyor.
Partideki önemli isimlerin desteğini alan Abdullah Danışmaz, yönetim kurulu listesini oluşturdu. Aktif siyasette boy göstermeyen genç ve kariyer sahibi isimleri listesine katan Danışmaz, ünlü siyasetçi Baro Başkanı Ali Dilber'i de yönetim kurulu listesine ekledi. Kongreye bir gün kala İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın açıklamaları ve kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Danışmaz, MHP çatısı altında Düzce'ye en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini açıkladı. Merkez ilçe başkanlığı görevinin ardından aktif siyasette yer almama kararı alan Danışmaz, parti büyüklerinin ve tabanın il başkanlığına aday olması yönünde talepleri artınca böyle bir karar aldığını söyledi.
Sağcı -solcu ayırımı yapmadan MHP'yi Düzce'de 1. konuma getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Danışmaz, “ Sağcısı-solcusu MHP'ye giremez diye bir şey yok. Amacımız, MHP'yi Düzce'de birinci parti yapmak.” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın “ Benim listem toplama olmayacak. Abdullah Danışmaz'ı destekleyenler bana tepkili oldukları için onu aday gösterdi.” şeklindeki açıklamalarına da yanıt veren Danışmaz, “ İl Başkanımız benim de arkadaşımdır. Kendisini sayar, severim. Seçim atmosferinde vermiş olduğu bir demeçtir. “ diyerek kendisine kırgın olmadığını söyledi.
Danışmaz ayrıca yarın yapılacak kongrenin partiye yakışacak olgunlukta geçeceğine inandığını belirtti ve kongrenin sonucunun parti için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Öte yandan 4. Olağan İl Kongresi'ne katılması beklenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yoğun programı nedeniyle kongreye katılamayacağı öğrenildi.