Özlem Yavuz'un sunduğu Haftaya Bakış Programı gün içerisinde CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ı ağırladı. Özcan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketini ve partisinin yerel seçim çalışmaları hakkında görüşlerini paylaştı.

Merakla beklenen Demokratikleşme paketine ilişkin Özcan, “Dağ fare bile doğuramadı” ibaresini kullandı. “Bir diktatörden demokrasi adına çok fazla bir şey beklemiyorduk” diyen Özcan, endişelerini dile getirdi.

 

PAKETİN ÇIKIŞI BİLE ANTİDEMOKRATİK DEĞİL

 

Özcan “ Boş bir paket. Paketin çıkışı bile şeffaf değil. Kapalı kapılar ardından birkaç MKYK üyesi arasında hazırlanmış. Paketin çıkışı bile antidemokratik. Andımıza neden kaldırıldı. Türklük kavramına karşı bir alerjileri var. Anayasada Türklük kavramı ve ulusal devlet anlayışı dururken ulusal devlet anlayışını pekiştirmek adına her gün ne mutlu türküm demenin kaldırılmasının demokrasiye ne gibi katkıları olacak. PKK’nın taleplerini yerine getiriyor dediğimizde beni ikna edecek bir cevapla da karşılaşmıyorum. Etnik kimlik üzerinden siyaset yaparsanız bu ülke bölünür. Ulusal devlet anlayışından vazgeçilmesi bu ülkede kan döktürür.” dedi.

 

SIKIŞTIKLARINDA BAŞÖRTÜSÜNE SARILIYORLAR

 

Kamuda başörtüsü serbestliği hakkında ise Özcan, iktidar partisinin ne zaman sıkıntıya düşse türbana sarıldığını savundu.

 

İktidarın yine zor duruma düştüğünü söyleyen Özcan, “Kamuda başörtüsü serbestliği ile laikliğe çok büyük darbe vuruluyor. Yıllarca bunun üzerinden siyaset yaptılar. Yine sıkıştılar buna sarılıyorlar. Bugün kılık kıyafet serbestliği yarın siyasi kimlik taşıyan sakal bıyık… Türkiye cumhuriyeti aşiret devleti değildir. ”diye konuştu.

 

HER ŞEYİ OY ALMA UĞRUNA YAPIYOR

 

Özcan, paketle birlikte tartışmaya açılan seçim sistemini de değerlendirdi. Özcan, “Her şeyi oy alma uğruna yapıyor. Adaletli temsil umurunda değil. Hak ettiğimden daha fazla oy alayım derdinde… Bizim de önerdiğimiz seçim sistemleri var. Paketin içine koyup devrim gibi lanse edilmesi doğru değil. Mecliste buna benzer birçok öneri geliyor.” şeklinde konuştu.

BU SEÇİM AKP-CHP ARASINDA GEÇEBİLİR

 

Düzce’deki yerel seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Özcan, Düzce’de 2009 seçimlerinden daha yüksek oranda oy alacaklarını iddia etti.

 

Özcan, “ Bu Seçimde ak Partinin alternatifi olduğunuzu hissettireceğiz. Bu seçim AKP-CHP arasında geçebilir. Genel Başkanımızda Düzce’den çok umutluydu. Ayrı bir önem veriyor. Beklentimin karşılığını alamadığım tek il Düzce diyor. Düzce yerel hizmette bu AKP’nin beceriksiz belediye başkanlarından çok çekti. Halkçı sosyal demokrat belediye başkanı koltuğa oturmalı. İnsan odaklı olmayan, rant odaklı olan belediyecilik anlayışından kurtarılmalı.” dedi.

KARSLIOĞLU'NA BÜYÜK TEVECCÜH VAR

Adaylık konusuna da değinen Özcan, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun belediye başkanı adaylığı konusunda kamuoyundan yoğun bir teveccüh aldığını vurguladı. Özcan, "En çok oy alan alacak kimse onunla yola çıkacağız. Çok kuvvetli adaylar hazırlayacağız. Ekim-kasım ayı içinde adayların tamamı açıklanacak." dedi.

Haber; S: KAŞKIR