7 aylık kalp hastası Kadir bebeğin geçirdiği gribal enfeksiyon sonrası tedavi gördüğü Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi ile ilgili haberimiz kamuoyunda ses getirdi. Haberimiz üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan, basın toplantısı düzenleyerek yeni bir iddia ortaya attı.

PARALEL YAPI GÖNDERDİ

Babanın feryadı ve Kamu hastaneler birliği genel sekreteri zülfü Kılıç’ın açıklamalarından yola çıkan Tozan, Ak Parti’nin Düzce’nin sorunlarından bihaber olduğunu öne sürerek şunları kaydetti.

“Daha Önce düzce Üniversitesi’nde kardiyoloji uzmanı çalıştı. İsmi Taner Yavuz. Şuan profesörlüğü geldi. Sayın Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun rektör olmadan önceki yönetimin genel sekreteriydi. yönetim değişince, Cumhurbaşkanı’nın “ne istedilerse verdik, bizi kandırdılar” dediği paralel yapı var ya işte Düzce Üniversitesi’nde böyle bir yapılanma oluşmaya başlayınca Taner beyi Düzce’den gönderdi. Taner bey, Zonguldak, Bolu, Sakarya’dan yaklaşık 7 bin çocuğu doktorluğunu yaparken gitmek istememesine rağmen gönderildi. Taner Beyi çocuk kardiyolojisi üzerine ihtisas yapması için 2003-2006 yılları arasında Düzce Üniversitesi, Çapa’da eğitim almasını sağladı. Taner bey, 2006’da bu eğitimi aldı. Doçentlik zamanı geliyordu. Formaliteden sınava girip, sertifika alarak kadro alacaktı. Düzce Üniversitesi Taner beyi göndermek için kadro vermediler. Şuanda Zeynep kâmil çocuk hastanesinde çocuk kardiyolojisi olarak çalışmakta.

BAŞKA KADİR BEBEKLER ÖLMESİN!

Siyasilere seslenen Tozan, şunları kaydetti:

“Düzce’den bihaber, siyasileri göreve davet ediyorum. Düzce Üniversitesi senatosu Taner Bey’e kadrosunu açarsa gelmek isteyen bir çocuk kardiyolojisi var. Hem poliklinik hizmetlerini yaparım, hem tıp öğrencilerin derslerine girerim. Haftada 2 gün dönüşümlü çalışım diyerek ortaya böyle bir irade koymuştur. Şimdi top AKP ve Düzce üniversitesindedir. Tekrar kadir bebeklerin ölmesini istemiyorsak bu çağrıya kulak verilmelidir. Ölümün, hastalığın partisi yoktur. Bu olaya siyaseten bakmıyorum. Taner Bey gelmiyorsa tek sebebi AKP yönetimidir.”

Tozan, basın toplantısı sonunda Çocuk Kardiyolojisi doktoru Taner Yavuz’u cep telefonu ile arayarak konuşmasını hoparlöre verdi. Doktor Yavuz, Tozan’ın açıklamalarını doğrularak Düzce’de görev yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Yavuz, “Kadro verilirse Üniversiteye dönemeye hazırım. Prosedür hazır. Bürokrasi hızlandırıldığında 2 aylık süreç alır.”dedi.

BELEDİYE İŞÇİLERE EKSİK ÖDEME YAPIYOR

Basın toplantısında ayrıca Düzce Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü’nde çalışan bir işçinin mektubunu da paylaşan Tozan, asgari ücretin bin 300 TL olmasına karşın belediyenin sözleşmede yer alan şartnameye uymayarak işçilere eksik ödeme yaptığını öne sürdü. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i göreve davet eden Tozlu, sonuç alınmaması durumunda konuyu meclise ve yargıya taşıyacaklarını paylaştı.

haber;S.KAŞKIR