Dp Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık, partililere hitaben yaptığı konuşmada, iktidarın ömrünü doldurduğunu söyleyerek, “Hem siyasette hemde ekonomide Ak Parti çöküş yaşamaktadır. Aş ve iş açılımı yapamamışlardır.” dedi.
Geçtiğimiz aylarda aynı çatı altında birleşme kararı alan Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. DP çatısı altında birleşilmesinin ardından Düzce'de Akçakoca'da teşkilatını resmileştiren parti, diğer ilçelerde de çalışmalarını sürdürüyor.İl Başkanlığına Zekeriya Korkmaz'ın getirildiği DP'de, birleşme süreci hakkında partililere bilgi vermek amacıyla değerlendirme toplantıları düzenleniyor. İl Teşkilatınca parti binasında düzenlenen toplantıya Demokrat Parti Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık, GİK üyesi Erkut Şendaş, MKYK Üyesi teşkilat başkan yardımcısı Salih Babayiğit, GİK üyesi Erkan Seçkin, İl Başkanı Zekeriya Korkmaz ve partililer katıldı.
Toplantı sırasında konuşan İl Başkanı Zekeriya Korkmaz, teşkilatlanma çalışmalarından söz ederek Düzce'de genç ve dinamik bir kadro ile başarı sağlayacaklarına inandığını belirtti.
Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık ise konuşmasında öncelikle hükümetin politikasını eleştirerek, demokratik anlamda yapılan açılımların vatandaşa bir faydasının olmadığını belirtti. Uyanık, vatandaşa gerekli olanın ekmek olduğunu söyleyerek,“Hükümet iflasın eşiğindedir. Siyasi ve ekonomik anlamda çöküş yaşanmaktadır.Vatandaşa gereken aş ve iş açılımıdır.” dedi. Demokrat Parti'nin hızla oluşumunu tamamladığını da ifade eden Uyanık,“DP'nin ayak sesleri gümbür gümbür duyulmaktadır. Asıl sesleri vatandaşımız seçimlerde sandık başında duyuracaktır. Seçim hazırlıklarımızı, iller genelinde toplantılar yaparak, partililerimizle bir araya gelerek hızlandıracağız.” şeklinde konuştu.