Partilerin aday açıklama süreci devam ederken Demokrat Parti dışındaki çoğu parti adaylarını açıklamıştı. Özellikle Başkan Mehmet Keleş'in adının geçtiği Demokrat Parti de beklenen olmadı ve partinin Düzce Belediye Başkan adayı rafting sporunu Düzce'ye tanıtan Alper Tüfekçi oldu.

ÖNCÜ TV'yi ziyarete gelen Demokrat Parti İl Başkanı Ruhi Güner ziyareti sırasında adaylarının Alper Tüfekçi olduğunu da açıkladı.

Aday olması konusunda partililerden destek aldığını belirten Alper Tüfekçi, “Şimdilik şu ya da bu projemiz var demenin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü Belediye'nin içinde bulunduğu borç biliniyor. Bu borçlar altında hangi projelerin yapılacağını söylemek çok zor. Bunları halkımız bizi Başkan olarak seçerse konuşacağız. Tabi ki bizimde projelerimiz var ama şimdi açıklamak doğru olmaz.” ifadelerini kullandı.

Partinin Çilimli Belediye Başkan adayı da Ömer Demirtaş oldu. Demirtaş da Çilimli'yi tanıyan ve ilçenin sorunlarını yakından takip eden biri olduğunu belirterek seçimleri kazanması halinde ilçe için önemli çalışmalar yapacağını sözlerine ekledi.