Partisinin Düzce’deki referandum çalışmalarına destek vermek için Düzce’ye gelen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Şerefiye Mahallesindeki parti binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Tek kelimeyle ‘yazıklar olsun’ diyorum
10 gün sonra anayasa değişikliği için yapılacak olan halkoylamasına değinerek sözlerine başlayan Aksakal, siyasetçilere sert sözlerle yüklendi. Aksakal, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin DNA’sı değiştirilmeye çalışılıyor. Vatandaşların büyük çoğunluğu niçin ‘evet’ ya da ‘hayır’ demeleri konularında aydınlatılmayı beklerken meydanlarda yine belden aşağı siyasi etikle bağdaşmayan ve kabalığın tavan yaptığı üslupların uçuştuğu bir süreç yaşıyoruz. Tek kelimeyle ‘yazıklar olsun’ diyorum. Türk milleti bu siyasetçi tiplemelerine müstehak değildir” diye konuştu.

Ekonomik verilerle ilgili rakamları aktaran Aksakal, “halk pazar masrafını yaparken artık kiloyla değil gramla alışveriş yapmak durumuna getirildi. Çeyrek altın 250 liraya ulaştı. İnsanlar eş-dost cemiyetlerinden davetiye gelmesin diye dua ediyor” dedi.

Kendilerini kurtarma derdine düşmüşler
Dış politikaya dair düşüncelerini ifade eden Aksakal, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Sınırımızda göz göre göre yeni dayatmalar yaşanıyor. Bin yıllık Türk yurduna teröristlerin bayrakları çekiliyor. Avrupa devletlerin neredeyse tamamıyla kavgalı vaziyette, çağdaş medeniyet ikliminden hızla uzaklaşıyoruz. Bütün bu hadiseler yaşanırken iktidar sahipleri, ülkeyi içine düşürdükleri bu badirelerden kurtarmak için çaba sarf edeceklerine, hukukun ve adaletin bir gün karşılarına çıkacağı gerçeğini bildikleri için kendilerini kurtarma derdine düşmüşler.”

Vatandaşın aklıyla alay ediyorlar
Anayasa değişikliği ile ömür boyu yargılanmaktan kurtulmayı ve millet iradesini kullanarak bir kişinin iradesini oluşturmanın hedeflendiğini kaydeden Aksakal, “Bütün bunları milletin gözünden kaçırmak için de her iki lafın başında 15 Temmuz darbe kalkışmasına gönderme yaparak vatandaşın aklıyla alay ediyorlar. Nedir kardeşim derdiniz? Her türlü siyasi gücünü ve parlamentoda desteğiniz var. Kimden korkuyorsunuz?” diye konuştu.

Aksakal, referandumda ‘hayır’ demek için bahsedilen nedenlerin yeterli olduğunu dile getirerek mecliste sahnelendiğini vurguladığı orta oyununu sonlandırma çağrısı yaptı.