DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz kademeli normalleşme sürecinden, esnafların yaşadığı sıkıntılara, İstanbul Caddesi Projesi’nden, DEVA Partisi’nin planlarına kadar birçok konuda Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu.

“Aşılama çalışmalara çok yavaş ilerliyor”

Salgınla mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini öne süren Caymaz, “Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile bir nebze de olsa, normalleşme süreci başladı. Esnaflarımız açısından, 21:00 ile 05:00 saatleri arası kısıtlamalar devam ediyor. Tabii esnafta beklenti şuydu; en azından gece saat 24:00’a kadar açık olsaydı, kafeteryalar ve sanatçıların faaliyet gösterdiği alanlardaki beklentiler de karşılanmış olabilirdi. Gerçekten o sektörlerde büyük bir mağduriyet var. Bunu esnaflar zaten dile getiriyor. Bakalım, belki önümüzdeki dönemlerde vaka sayısı biraz daha düşerse ve aşılama oranları yükselirse ümit ediyoruz ki o saatlere kadar çekilebilecek, saatler. Tabii burada en önemli konu, toplumun aşılanması. Yani şu anda geldiğimiz aşamada halkın yüzde 12’si gibi aşılana bildi. Bu da Türkiye ortalamasına göre çok az bir seviye. Bir türlü o istenen rakamlar yakalanamadı. İşte aşı tedarikindeki problemleri biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı, 30 milyon doz aşı geleceğini söylediler. İnşallah en kısa sürede gelir ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımız aşılanarak salgına karşı toplum bağışıklığını sağlamış oluruz.” dedi.

“İnsanlar artık yenilik istiyor”

Yaptığı ziyaretlere ilişkin izlenimlerini aktaran Caymaz, Türkiye’de halkın artık yeni bir siyasi arayış içerisinde olduğunu savundu. Düzce’de DEVA Partisi’ne olan ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Caymaz, şunları söyledi:

“Ben esnaf ziyaretlerinde açıkçası şunu gözlemledim; siyasi olarak insanlar artık yeni bir arayış içerisine girmişler. Yani bunu çok net olarak söyleyebiliriz.  Yenilik istiyorlar, halkımızda bir yenilik beklentisi var. Tabii her bir vatandaşımızda, yeni kurulan siyasi partiler var biliyorsunuz, bunları araştırıyor. Ben özellikle halkımıza, ‘Hangi siyasi partiyi takip ediyorsunuz’ diye soruyorum.  Çünkü kendi analizimizi yapmamız lazım. Tabii bu bizim için önemli bir veri ve biz en doğru verileri biliyorsunuz sahadan alabiliyoruz. Yani çünkü rakamlar değişkenlik gösterebiliyor. O yüzden bire bir yaptığımız görüşmelerden, net bilgiler alabiliyoruz. Bahsettiğim gibi, her kesin bir arayışı var, bu konuda. Bizde o arayış içindeki boşluğu, DEVA Partisi olarak doldurmak istiyoruz, bizim öncelikli hedefimiz bu. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’a yönelikte tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de büyük bir teveccüh var.  Herkes sempati ile bakıyor. Görev yaptığı dönemde biliyorsunuz ekonominin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en yüksek seviyelerde olması, büyük bir avantaj. Sonrasında Türkiye’de 13 yıl gibi bir süreyle bakanlık yapmış birisi ve tertemiz kalmış birisi. Hiçbir şaibesi yok! Özellikle son haftalarda Türkiye’de gündeme gelen konuları hepimiz yakından takip ediyoruz. Bunların hiç birine bulaşmamış, yaptığı işi tertemiz, şeffaf ve hakkıyla yapmış olan bir şahsiyet. Yani Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, elinde iş bitirme belgesi olan bir siyasi lider. Bu yüzden bunun bizim için bir avantaj olduğunu düşünüyoruz.”

“Cumhuriyet tarihinde en hızlı teşkilatlanan parti biziz”

DEVA Partisi’nin çok kısa sürede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını ve bunun Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Caymaz, “Düzce’de de partimize olan ilgi oldukça güzel. Sürekli telefonlar alıyoruz, sosyal medya hesaplarımız üzerinden sürekli bize yazan arkadaşlarımız var, partimize gönüllü olmak isteyenler var. Geliyorlar, tanışıyoruz bu arkadaşlarla. Yani 9 Mart 2020 tarihinde kurulan DEVA Partisi, Türkiye Cumhuriyetinde en hızlı teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan partilerden birisi. Yüksek Seçim Kurumu’nun açıklamış olduğu listelerde seçimlere girmeye hak kazanmış olan bir parti. Yani bizim için çok hızlı bir süreç oldu. Burada partimize olan teveccühü aslında reel anlamda görebiliyoruz. Tabii bu da bizi çok mutlu ediyor. Farklı kurulan siyasi partilerde var, ama bunlar henüz bu süreçleri tamamlayamadılar. Biz şimdi Düzce’de Eylül ayına kadar ilçe kongrelerini yapacağız. Tabii bir kısmına da sayın Genel Başkanımız da katılacak. Akçakoca’da Temmuz ayında ilçe kongremiz var. Genel Başkanımız, o kongreye de katılacak. Tabii Düzce’ye kısa süre içerisinde ikinci gelişi olacak. Yani kendisi çok aktif ve çok tempolu bir çalışma içerisinde. Gerçekten buna enerjinin yetişmesi de zor. Ama kendisi bu işe çok coşkulu bir şekilde başladı ve Türkiye’nin her yerine adım atmayı planlıyor. Hiç üşenmeden gidiyor ve gittiği yerlerde de ilgi ile karşılanıyor. Yani partimizin ilerleyişi çok güzel.” diye konuştu. 

“İstanbul Caddesi projesi bizim dönemimizde hazırlandı”

Çalışmaları devam eden İstanbul Caddesi Projesi’ne de değinen Caymaz, proje çalışmalarının belediye başkan yardımcılığı görevi döneminde başladığını ifade ederek, “Ben İstanbul Caddesi ile ilgili hazırlanan projeyi katıldığım farklı programlarda da aslında dile getirdim. Aynı projeleri zaten, benim belediye başkan yardımcılığı dönemimde yapıldı. Bu proje hala benim arşivlerimde kayıtlı. Sonuçta bunlar, kentin ihtiyacı olan projeler. Benim burada değinmek istediğim konu şu; bu işlerin zamanında yapılması gerekiyordu. Yani bu projenin benim dönemimde ihalesi yapılmış ve ihale tarihi alınmıştı İhale kurumundan ve bu projenin kaynakları hazırlanmıştı, İller Bankası’ndan gerekli rezervler oluşturulmuştu. Asar Deresi Projesi’ne ilave 18 milyon bir ödenek ayrılmıştı. Asar Deresi Projesi ile İstanbul Caddesi Projesi biliyorsunuz entegre bir projeydi. Toplamda 53 milyon TL’lik kaynak vardı bu projeler ile ilgili. Tabii bizden sonraki dönemde, biliyorsunuz Dursun Ay, belediye başkanlığı görevine getirildi. O dönemde de tüm projeler rafa kaldırıldı. Ne oldu? Düzce 3 yıl zaman kaybetti. Yani bugün çok farklı, herkesin gıpta ile baktığı bir Düzce merkez olabilirdi. Ben buna üzülüyorum.” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI