Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun 29 Mart yerel seçimleri öncesi dernek olarak kendi talepleri olduğunu dile getirdi.

Dursun, bütün siyasi partilerden öncelikli isteklerinin muhtar kökenli vatandaşların aday gösterilmesini istediklerini ifade etti. Özellikle İl Genel Meclisi Üyeliklerinde aday gösterilecek kişilerin muhtar kökenli olması gerektiğini belirten Dursun, “Muhtarlarımız arazide, sorunlarda halk ile birebir mücadele eden, birebir çalışan kişiler, vatandaşın bütün sorunlarını bilen ve bu sorunları gerçekten aktarabilen kişilerdir. Muhtar kökenli arkadaşlarımızın aday gösterilmesi halinde başarıya ulaşılabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun yerel seçimler için muhtarların seçim sürecini değerlendirerek, muhtarların seçim sürecinde adaylık gibi bir çalışmasının söz konusu olamadığını, muhtarların hiçbir kuruma adaylık için başvuru yapmadıklarını söyledi. Muhtarlıkta halka başvuru yapılacağını ifade eden Dursun “Son güne kadar muhtar olmak isteyen vatandaşlar ben muhtarlığa adayım diye halka başvuru yapabilir”dedi.

Köylerde devam eden çalışmalarla ilgili olarakta bilgiler veren Aydın Dursun, çalışmaların kış sezonu olması ve kış aylarında yatırımların belli oranda durması nedeniyle bir durgunluk olduğunu söyledi. Köydes çalışmalarının geç kalmamasını istediklerini ifade eden Dursun “Köydes projelerinin ve çalışmalarının Mart ayına kadar başlamasını umuyoruz” şeklinde konuştu.