2019 Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’den Düzce Belediye Meclis Üyeliği görevine seçilen iş insanı Oğuz Özyiğit sosyal medyadan yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Mecliste yaptığı sert eleştirileri ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yle girdiği söz düellosuyla hafızalara kazınan Özyiğit, istifasına gerekçe olarak işlerinde yaşadığı yoğunluğu gösterdi.

ÖZYİĞİT’İN İSTİFA AÇIKLAMASI

“2019 yerel seçimlerinde sizlerin oyları ile seçilmiş olduğum Belediye Meclis üyeliğinden, işlerimde yaşamış olduğum yoğunluktan dolayı bu gün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım.  Bu durum benim için zorunlu ve kaçınılmaz hale gelmiştir.

Görevde kaldığım süre içerisinde sizlerden aldığım yetkiyi etkin bir şekilde kullanarak elimden geldiğince muhalefet partisi mensubu olarak haklarınızı savunmaya çalıştım. Yapmış olduğumuz yapıcı muhalefet ile ekip olarak Düzce'nin yararına olan işler yapmaya çalıştık. Bu süreçte hakkı geçenlerin haklarını helâl etmelerini rica ederim. Düzce'nin daha güzel günler yaşaması dileğiyle... Kalın Sağlıcakla”

“2-3 AY ÖNCE BU KONUYU KONUŞMUŞTUK”

Konuyla ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Oğuz Bey’in işinde yaşadığı yoğunluk nedeniyle özel bir durumu vardı. Yaklaşık 2-3 ay önce bu konuyu bizimle görüştü. Ben de kendisine bir süre daha beklemesini söyledim. Ama gelinen noktada Oğuz Özyiğit, Düzce Belediye Meclis Üyeliği’ni işindeki yoğunluğu nedeniyle verimli olamadığını hissettiğini söyleyerek görevini bıraktı. Biz de saygıyla karşıladık.  Oğuz Özyiğit, İYİ Parti Düzce Teşkilatı’mızın bir üyesi olarak çalışmalarını sürdürecektir.” dedi.

İYİ PART’NİN YENİ MECLİS ÜYESİ ERDOĞAN KEFELİ OLDU

Düzce Belediye Meclisi’nde İYİ Parti’den boşalan koltuğa Erdoğan Kefeli’nin geçeceğini açıklayan Er, “Yolumuza Erdoğan Kefeli ile devam ediyoruz. Bu karar Hem Düzce’mize hem de İYİ Parti’ye hayırlı olsun.” diye konuştu.