Düzce ve bölgesini fethederek Osmanlı Toprağına bağlayan Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Bey’in komutanlarından Konur Alp Bey’in türbesinin harap şeklini, ilk olarak Öncü Haber yerinde görüntülemişti. Haberin yayınlanmasının ardından İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye hitaben “Sözde Milliyetçi” eleştirisinde bulunmuştu.

“Türbede restorasyon çalışmaları devam ediyor”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Düzce Belediyesi tarafından, yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Konu Alp Gazi’nin türbesindeki restorasyon çalışmalarının devam ettiği vurgulanarak, “Konuralp'te bulunan Konuralp Gazi Türbesinin restorasyon çalışmalarını üstlenen firmanın iflas etmesi üzerine hukuki süreç başlatılmış ve halen devam etmektedir. Yarım kalan restorasyon çalışmalarını Düzce Belediyesi üstlenmiş, ahşap pencereler ve kapıların montajı yapılmıştır. Kaidelerin mermeri ve kubbe kurşun kaplaması ise 2 ay içerisinde tamamlanacaktır. Kurban Bayramı süresince bazı ziyaretçiler tarafından açık bırakılan türbe kapısından içeriye giren kuşların türbede bulunan sandukaların üzerinin kirlettiği tespit edilmiştir” denildi.

“Düzce Belediyesi Konur Alp Gazi’nin türbesine kayıtsız kalmaz”

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in konu ile ilgili Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yönelik “Sözde Milliyetçi” sözlerine de cevap verilen açıklamada, son olarak şunlar kaydedildi:

“Belediyemizce restorasyon çalışmaları devam etmekte olan Türbe üzerinden siyasi rant elde etmek isteyen küçük siyasetçiler; biliniz ki Konuralp Gazi’nin manevi şahsiyetini Düzce Belediyesi’nin amblemi olarak tescil ettirmiş bir yönetim, türbesine karşı kayıtsız kalmaz. Türbeyi ziyaret eden sevgili vatandaşlarımızın kapıyı açık unutmasından size ekmek çıkmaz."

HABER: Savaş ARI