Borçlar yüzünden zor günler geçiren ve bu zamana kadar durumu hakkında bilgi verilmeyen Düzce Belediyesi'nde kısıtlamaya gidiliyor. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram belediyede adeta sıkı yönetim ilan etti. Fuzuli harcamaları tamamen kısan Başkan Bayram’ın giderler noktasında da radikal kararlar almaya hazırlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Başkan Bayram’ın yaklaşık 400 bin TL borç bulunan kiralık araçlarla ilgili sözleşmesi bitenleri iade etmeyi düşündüğü öğrenildi. Bir aydır Düzce Belediyesi’nin başında bulunan Bayram’ın göreve gelir gelmez belediyenin mali durumu hakkında ayrıntılı bilgiler istediği ve birim müdürlerinden brifing aldığı bilinirken Ankara nezdinde kaynak arayışlarını sürdürdüğü de öğrenildi.

Diğer taraftan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, geçtiğimiz günlerde belediyenin içinde bulunduğu durum ile ilgili açıklamaları en yakın zamanda kamuoyu önünde yapacağını söylemişti. Bayram açıklamasında “Belediye'nin içinde bulunduğu durum ile ilgili görüşmelerimize devam ediyoruz. Bu görüşmeler bittiğinde en kısa süre içerisinde kamuoyuyla, Düzce Belediyesi'nin gerek borcunu, gerek diğer konularını paylaşacağız.” demişti. Şimdi ise bütün gözler Bayram'ın yapacağını söylediği açıklamanın ne zaman yapılacağına ve açıklamaya çevrildi.