İl yönetiminin oluşturulmasının ardından Düzce’nin tüm ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan Gelecek Partisi, kongreler için hazırlıklara başladı.

Kurucu ilçe başkanlarına yetki belgesi verilmesi dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen törene katılan İl Başkanı Vildan Yıldız, Ankara dönüşü ayağının tozuyla Öncü TV ekranlarında yayınlanan, Muammer Kızılırmak’ın hazırlayıp sunduğu, “Memleket Kahvesi” programının konuğu oldu.

“İki önemli tercih kriterim var”

Programda Muammer Kızılırmak’ın sorularını yanıtlayan Yıldız, Düzce’deki teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Düzce kongresi henüz yapılmadı, sadece atamalar yapıldı. Benim hedefim 8 ilçemin de kongresini bir an önce yapıp, daha sonra güçlü bir şekilde il kongremi tamamlamak. İlçe başkanlarımızın hepsini seçerken bizim partimizin belirlediği kriterlere uygun olmasına çok dikkat edeceğim. Uyumlu çalışmak ayrıca önemli, siyasetin mesaisi 24 saattir ve her an ulaşılabilir olmak gerekiyor. Yine birlikte sorun çözmek, gönüllü olmak, duygusal yaklaşım ayrıca önemlidir. İki önemli tercih kriterim var, yolsuzluğa bulaşmamış olmak, terör örgütü ile bağlantılı olmamak ve yola çıktık. Başkan ricam üzerine teveccüh buyurdu ve tüm ilçe başkanlarımın mazbatalarını teslim etti. Kalabalık bir grup olarak gittik ve bize yönelik bir konuşma da yaptı.” diye konuştu.

“Aslında çok bir uçtan uca geçmedim”

Gelecek Partisi’nin hedefinin iktidar olmak olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını kaydeden Yıldız, daha önce CHP saflarında siyaset yapmasının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“O dönemde ben muhalif bir partideydim fakat o zaman Gelecek Partisi yoktu ve belirtelim Gelecek Partisi de muhalif bir parti. Aslında çok bir uçtan uca geçmedim. Eğer Davutoğlu mevcut iktidarla aynı görüşte olsaydı o partide siyasi hayatına devam ederdi. Uygun görmediği toplumsal çözümler, fikir ayrılıkları olmuş ki, sonucunda ayrılmış. Sanırım en sert muhalefeti korkusuz bir dille biz yapıyoruz. Sadece sorun değil çözüm yöntemlerini de sunuyoruz. Liderimize çok güveniyoruz, her yönden çok donanımlı bunu da herkes biliyor. Siyasi tecrübesi, devlet deneyimi, bilgi birikimi; her yönden güvenimiz sonsuz…”

“Hedefimiz iktidar olmak”

Partimizin sloganı, “Mülakat değil liyakat…” Şuan muhalif partiyiz ancak hedefimiz iktidar olmak ve biz buna inanıyoruz. Tüm sorunları çözüp, vatandaşı mutsuz eden her şeyi ortadan kaldıracağız. Bunları çözebilecek bilgi, birikim ve insan kalitesine sahibiz. Gelecek Partisi, sadece sağ odaklı bir parti değil, insan odaklı bir partidir. Partimizde hiç kimse sorgulanmıyor, ne din ne mezhep ve sosyal adalete çok güveniyoruz. Toplumda mutlu bir azınlık istemiyoruz, ülke kaynakları herkese adil olarak dağıtılmalı, bir anne çocuğuna rahatça mama alabilmelidir. Bazı şeyler tam anında yaptığınızda kıymet arz ediyor. Gelecek Partisi’nde siyaset yapmaktan çok mutluyum.”

“Pozitif ayrımcılığa karşıyız”

“Partinin kadınlara yaklaşımı tüm insanlara nasılsa, aynı şekilde.” diyen Yıldız, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Pozitif ayrımcılık bir yana, partimiz her zaman ezilenin yanında yer alacak ve eğer kadın eziliyorsa kadının yanında yer alacak. Bu yaklaşım gençler için de geçerli, toplumun her kesimi için geçerlidir. Kadın-erkek fark etmeksizin gereken neyse o yapılmalıdır. Kadın-erkek diye cinayet sınıflandırması olmamalı, bir insan öldü orada; suç tektir. Vakalarla ilgili, gereksiz sorulara tamamen karşıyım. Herkes istediği kıyafeti giyerek, istediği saatte, istediği caddede tedirgin olmaksızın gezebilir ve herkesin özgürlüğü var. Devletin de bu konuda can güvenliğini sağlamak adına sorumluluğu var. Bir insanın ölmesi hiçbir şeyin sonucu olamaz yani buna sebep arayamayız, sonuç olarak bir insan ölmüş. Görevin teslim edilmesi gereken kimdir sorusunun cevabı, görevi en iyi kim yapacaksa o kişidir yani liyakat odaklı bakılması gerekiyor. Kadın ya da erkek il başkanı olmanın bir farkı yok, fark yetenek, deneyim ve eğitimle ilgili olabilir sadece. Sadece birinin akrabası diye kimse kimsenin kadrosunu, olması gereken yeri dolduramaz. Aksi durumda, çocuklarımıza kötü davranmış oluruz ve hem sözümüz geçersiz olur hem de ilerleyemeyiz. Ayrımcılık söz konusu olamaz, ülkelerin meslek skalalarının hepsinde bu geçerli. Kadınların aciz bir cinsiyetmiş gibi gösterilmesi üzer. Kadınlarımızın hepsi kendi ekmeğini de taştan çıkartır, kendilerine de bakar, çocuklarına da bakar. Mesleklerini de yaparlar, kendilerini de geliştirirler. Cumhuriyeti kurarken kadınlar sorumluluk aldı ve her şeye destek verdi.”

“Bizim iktidarımızda bütün vatandaşlarımız eşit hakka sahip olacak”

Gelecek Partisi’nin cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir parti olduğunu dile getiren Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Cumhuriyet’in değerlerine sıkı sıkıya sarılırsak ve sahip çıkarsak bütün vatandaşlarımız eşit haklara sahip olacak. Kurucumuz, Büyük Önderimiz M. Kemal Atatürk seçme seçilme haklarını bile eşitledi ve çok değerli bir miras bıraktı. Bütün Avrupa’da yokken Türkiye’de vardı. Biz bunlara sıkı sıkıya sarılmalıyız. Bunlar lütuf değil olmak zorunda olan temellerdir ve devletin var olma sebebi budur.  Vatandaşların eşit ve adil bir şekilde sınırlar dahilinde olan haklardan eşit bir şekilde faydalanmasıdır. Kanunlar yazılırken, kadına ayrı erkeğe ayrı yazılmıyor.”

“Düzce için çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor”

Program sunucusu Muammer Kızılırmak’ın “İktidar olursanız Düzce’de neler yaparsınız?” sorusunu yanıtlayan Yıldız, son olarak şunları söyledi:

“İlk olarak, Düzce ekonomisinin daha üst bir seviyeye çıkabilmesi için gerekli olan tüm çabayı göstereceğiz. Tarıma ağırlık vereceğim, tarım olmadan hiçbir yer gelişemez. Buna sanayiyi de ekleyelim çünkü şehrimiz o kadar güzel ve toprağı o kadar bereketli ki, toprağın atıl durması benim içimi yakıyor. Hollanda’nın yüzölçümü ne kadar ama ülkemiz ihracatının kaç katını yapıyor? Bunların tamamı, eğitim ve bilimle oluyor. Bir ürünü en fazla ekmek değil en fazla verimi, en kaliteli ürünü almak önemlidir. Hibrit tohumların ülke piyasasından kalkmasını ve doğal tohumlarla üretim yapılmasını istiyorum. Sanayi başlığında, Ankara – İstanbul’un tam ortasındayız, deniz var; o kadar stratejik bir konumdaki Düzce, çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. İşverenimizin de teşvik edilebileceği yatırımların buraya alınması gerekiyor ve buna yönelik bir politika tasarlıyorum. Burada işveren olmazsa hayat duracak. Vergi mükelleflerine çok önem vereceğiz, mesleğim gereği mali müşavir olduğum için bu konuya daha hassas yaklaşıyorum.”

HABER: Savaş ARI