Turizm, tarım, ticaret ve sanayi kenti Düzce'nin gelecek 50 yılını konuşmak, tasarlamak, yol haritasını oluşturmak amacıyla Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi’nde gözlenen büyük eksiklikler siyasetin de gündeminde… Kongreyi değerlendirdiği yazılı basın açıklamasında, organizasyona öncülük eden Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na yol gösterici tavsiyelerde bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, ‘Şehrin geleceği şekillendirilirken Düzce’deki paydaşlar unutulmamalı!’ uyarısında bulundu.

“Kente vizyon kazandırması adına önem taşıyor”

Düzce gibi gelişmeye ihtiyaç duyulan kentler için çok önemli olan ve kente vizyon kazandırması adına önemsenen Düzce iktisat ve Kalkınma Kongresi’nin ilkinin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti vurgulayarak açıklamasına başlayan İYİ Parti İl Başkanı Er, başta Düzce Belediyesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Düzce’nin büyümesi, bir vizyon, bir istikrar ve sürdürülebilir bir ismi yakalayabilmesi için sağlıklı bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu kaydeden Er, açıklamasına şöyle devam etti:

“Düzce’nin büyüklerine ve eşrafına mutlaka yer verilmeli”

“Bu kongrede bu manada atılmış önemli bir adımdır. İlk kongre olması sebebi ile ilerideki kongrelerin daha sağlıklı ve verimli geçmesi için aşağıdaki önerilerimizi de katkı sağlama adına muhataplarımızın dikkatine sunmak isteriz.
1- Kentin geleceği konuşulacak ise gerçekçi bir tarihsel perspektifle hareket edilmelidir. Bunun içinde kentin tarihine hakim, şehrin büyüklerine, eşrafına konferanslarda mutlaka yer verilmelidir.
2- Düzce’nin basını, ekonomisi, tarımı, ekolojik dengesi kentin kalkınması için olmazsa olmaz konulardır. Bu konulara değinirken Düzceli insanları toplumsal paydaşlar olarak daha fazla katkı sağlamalarının önü mutlaka açılmalıdır.
3- Şehrimizde aktif ve üreten bir üniversite vardır. Bu tip vizyonel çalışmalarda mutlaka Düzce Üniversitesi’nin daha fazla katkı vermesi sağlanmalı, üniversitenin şehrin gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olduğu unutulmamalıdır.
4- Şehir dışından gelenleri ağırlamak adına başarılı bir misafirperverlik gösterilmesi bizleri de mutlu etmiştir. Aynı özeni Düzce’nin ilerlemesi adına çözüm ortağı olarak görülmesi gereken siyasi, akademik ve ticari muhataplar için de davet ve ağırlama noktasında mutlaka gösterilmelidir.”
“Düzce büyüyecekse bunu ancak tüm paydaşları ile birlikte başarabilir”          

“Artık Düzce’de bir şeyleri kırmadan yeni bir şeyler yapabilmelidir.” ifadesi ile organizasyonların daha kucaklayıcı şekilde düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Er’in son vurucu cümleleri ise şöyle oldu: “Düzce büyüyecekse bunu ancak tüm paydaşları ile birlikte başarabilir. Zaman yıkıcı değil, yapıcı olma vaktidir.”