TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün, 65. Hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilmesi Düzce’nin hak ettiği bakanlık koltuğunu “sonunda aldı” şeklinde yorumlandı.  Düzce bürokrasisi ve siyasileri, Öncü TV mikrofonlarına Özlü’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasını değerlendirdi.

Yeni hükümetin ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Vali Ali Fidan,şöyle konuştu.

“Düzce, hak ettiği müjdeye kavuştu”

 “Elbette ilimiz açısından sevindirici bir haber aldık. Değerli milletvekilimiz Sayın Faruk Özlü, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’na atandı. Yeni bakanımızın ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Düzce’nin beklediği bir haberdir. Uzun süredir Düzce, hak ettiği müjdeye kavuşmuş oldu. Yeni bakan ilimize her açıdan avantaj sağlayacaktır. Özellikle kamu yatırımları açısından ciddi katkısı olacaktır. Bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığı yatırımları da olan, organize sanayi bölgeleri, teknoparklar gibi çalışmaları olan bir bakanlık. Bunun dışında da ilimizdeki yatırımların tamamlanması daha fazla kaynak aktarılması açısından olumlu etkileyecektir. Gerek merkezi idare, gerek yerel yönetimlerin projeleri anlamında katkısı olacak. Her şeyden önemlisi ilimizin bir bakanla kabinede temsil edilmesi başlı başına sevindirici bir haberdir. Bakanımıza başarılar diliyorum.”

“Düzce’mize katkı sağlayacaktır”

Fidan, Düzceli bir bakanın ilimize katkılarını da şöyle sıraladı: Organize sanayi bölgeleri bilim sanayi ve teknoloji bakanlığının görev alanında. Bizim devam eden projelerimiz var. Proje halinde olan OSB’lerimiz var. Sayın başbakanımızın burada açıkladığı oyuncak OSB var. Yatırım halinde olan ilimizde teknopark var. Hızlı tren, çevre yolu, Akçakoca’daki yat limanı gibi projeler takip edilecektir. Bu konularda sayın bakanımızın zaten çalışmaları vardı. Bunlar kısa sürede tamamlanıp, Düzce’mize katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.” 

“Düzce Nihayet Sonunda Hak Ettiğini Alabildi”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise “Düzce nihayet sonunda hak ettiğini alabildi.” Şeklinde yorumladı.

Keleş, “Düzce’nin artık bir bakanı var. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı artık Düzceli,  çok ciddi bir bakanlık ve çok ciddi bir bütçesi olan bir bakanlık, birçok önemli bir kuruluşun bağlı olduğu bir bakanlık. Teknoparkların, organize sanayi bölgeleri, TÜBİTAK gibi birçok önemli kurumu bünyesinde barındıran bir bakanlık. Milli Savunma Bakanlığından daha önemli bir bakanlık Düzce adına. Tabi biz Faruk Bey’i başından beri ilk seçimlerin öncesinde, bütün gittiğimiz seçim konuşması yaptığımız yerlerde, mahallelerde kahvehanelerde inşallah geleceğin bakanı olacak, Düzce’nin bakanı olacak diye söylemiştik. Bu potansiyel Faruk Bey’de fazlasıyla vardı, bugün hem Faruk Bey hem de Düzce hak etmiş olduğu bakanlığı almış oldu hem de Türkiye çok iyi bir bakan kazandı. Bu bize şunu gösterdi ki geçmişte önemli tecrübeleri bulunan yetişmiş insanlarımızı ön plana koyarsak ve onları koşulsuz desteklersek hedefimize ulaşmanın çok da zor olmadığını görürsünüz. Faruk Bey’in bakan olma şansı çok yüksekti aslında ve bugün bu değerlendirildi.”

Hem bakan kazandık, hem de bakan nasıl kazanılır onu öğrendik!

Bakanlığı Özlü’nün çok önceden hak ettiğini vurgulayan Başkan Keleş, Kabinede Düzceli bir bakan olmasının Düzce’ye avantaj sağlayacağını söyledi. 

 Düzce olarak bundan sonraki siyaset yaşamında potansiyeli olan tecrübesi olan ve bu konuda kendisini ispatlamış insanları ön plana koyma konusunda daha hassas olmamız gerektiğini de aslında öğrenmiş olduk. Hem bir bakan kazandık, hem de bir bakan nasıl kazanılır onu öğrenmiş olduk bu konuda sevinçliyim. İnanıyorum ki Faruk Bey hem Türkiye hem de Düzce’ye çok katkı sağlayacaktır. Bir bakana çok ihtiyacımız vardı, özellikle bilim ve sanayi alanında gelişen değişen bir bilim sanayi bakanına ihtiyaç vardı.  Bakanlara baktığınızda hem büyük vilayetlerden bir biz ve Bayburt’u küçük vilayetlerden bakanı olan il olarak sayabiliriz. Düzce bakanlar kurulunda kadroya girdi, ilk 11’e girdi.”

Duyunca Bir An Şaşırdım!

Keleş, Özlü’nün bakan olduğunu öğrendiğinde duygularını şöyle paylaştı:

 Bakanlar kurulu listesi okunurken Düzce’yi duyunca bir an şaşırdım, biraz tabii ki istihbarat alıyordum ama bilemiyorsunuz tabi tam net olarak.  Başbakanımız Binali Bey’de Düzce’yi iyi bilir, hızlı tren projesi konusunda kendisinde, Faruk Bey’in de desteğiyle birlikte ciddi katkı bulacağımıza inanıyorum, Akçakoca’ya yeni bir liman yapılması konusunda yine Sakarya-Gerede arasında yapılması düşünülen tren hattı konusunda yine burada etrafımızdaki çevre yollarının yapılması konusunda büyük katkı sağlayacaktır. Bakanlar kurulunda bir koltuğunuz varsa oradaki diğer bakanlar ile ilgili konularda direk avantaj sahibisiniz.  Faruk Bey’in bakanlığı kutlu olsun Düzce’ye.”

Kaşıkoğlu’dan Özlü yorumu: “Geç kalmış bir hakkın teslimidir”

22. ve 23. dönem Düzce Milletvekili ve Ak Parti Düzce Eski İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Milletvekili Faruk Özlü ’nün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak 65.Hükümetin Bakanlar Kurulu’nda yer almasını değerlendirdi. Kaşıkoğlu, Düzce’nin bir milletvekilinin bakanlık makamına gelmiş olmasının sevinci tarif edilemez olduğunu söyleyerek, kararı geç kalmış bir hakkın teslimi olarak gördüğünü dile getirdi. Kaşıkoğlu, konuyla ilgili olarak, “Hem Faruk Bey hem Düzce’nin eksiklikleri hem de ilimiz adına mutluyum. İhtiyaçlar çabuk görülecek ve çözülecektir. AK Parti olarak yaşanılan süreç içerisinde her seçimde 3 milletvekilini AK Parti’ye hediye eden Düzce, 81 vilayet içerisinde tekti. Her seçimde 81 vilayet içerisinde tulum çıkaran tek vilayet Düzce’ydi. Bugüne kadar belki de hepimizin beklentisi olan bir şey karşılık buldu. Hem AK Parti hem de ilimizin daha hızlı kalkınması açısından gerçekten kıvanç verici bir olaydır. Gerek belediyeler gerek İl Özel İdaresi anlamında Düzce’nin yönetimi ve sorunlarının çözülmesi noktasında Bakanlar Kurulu’nda bir üyesinin bulunması ve merkezi hükümet nezdinde sağlam bir destek almış olması, bugüne kadar olan gelişmelerin çok daha hızlı kat edilmesine fırsat tanıyacaktır. “ ifadelerini kullandı.

Bu önemli günü anlatmak için 4 Ocak 2015’e gitmek lazım

Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’de Özlü’nün kabineye girmesinin ardından parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partilileri arkasına alan Keskin, “Bugün bizim için önemli bir gün.” Diyerek sözlerine başladı ve bu sürece nasıl gelindiğini anlattı:

“ Bu önemli günü anlatmak için 4 Ocak 2015’e gitmek lazım. 4 Ocak 2015 gününde kongrelerimiz tamamlayarak bir yola çıktık. ‘Emeklerimizi zayi etmeyeceğiz’ demiştik. ‘Ben demeyeceğiz, biz diyeceğiz’ dedik. ‘Düzce’ye borcumuz var dedik ve ‘bu borcu bu kadrolarla ödeyeceğiz’ dedik. Yola çıkarken liyakate, sadakat ve birbirimiz duyduğumuz güvene önem verdik. Bunun sonuçlarını görüyoruz. Biz üç milletvekili ile birlik beraberlik örneğini Düzce’de gösterdik.  Düzce teşkilatının aldığı 7 Haziran ve 1 Kasım’daki seçim sonuçları, Türkiye’nin en başarılı en kaliteli teşkilat olduğunu gösterdi.  Hayal ettik, ümit ettik çalıştık gayret gösterdik. Geceler boyu uyumadığımız zamanlar oldu. Bunun sonunda milletvekilimiz Faruk Özlü’ye Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı nasip oldu.”

Geçmişteki Siyasi Çekişmelerin İçinde Olmamaya Özen Gösterdik

Keskin, bu konuda yapılan eleştirilere de göndermelerde bulundu: “Kırmızı plakaya getirirken, ‘bununla mu övünüyorlar ‘dediler. O gün o olmuştu bunun daha fazla çalıştık, doğru stratejik uyguladık. Birbirimize sarıldık gecemizi gündüzümüze kattık.  Milletvekili Özlü’ bilim, sanayi ve teknoloji bakan oldu. İlimize hayırlı olsun bu bir başlangıç.  Biz dışarıdaki ufak  tefek fitnelere söylentilere, sıkıntılara kulak asmadık. Biz doğru, iyi niyetli olursak çalışırsak, rabbim bize iyi şeyleri nasip eder dedik ve etti. Kimsenin Düzce’deki bu siyasi birlikteliği bozmaya gücü yetmeyecek demiştik. İyi niyetle sabrettik. Geçmişteki siyasi çekişmelerin içinde olmamaya özen gösterdik. İş odaklı çalıştık. Çalışmanın sonucu bu başarı oldu. Düzce bunlara layık. Düzce insanında ahde vefa duygusu var.  Düzceli her zaman ak partiyi kucaklamış bağrına basmıştır. Basmaya devam edecektir.  Çünkü biz çalışma, başkaları ise eleştiri odaklı çalışıyor. Düzce ileride sayın bakanımızla daha çok şeyler başaracaktır”

Rektörlük: Düzce'yi gururlandırdı

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü yayımladığı mesajlar tebrik etti. Mesajda, "Düzce Milletvekilimiz Dr. Faruk Özlü, Binali Yıldırım Başbakanlığı’nda kurulan 65. Hükümet’in Bakanlar Kurulu listesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak ilimizi gururlandırdı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın önemli ve büyük projelerinde yer alarak birçok üst düzey görevlerde bulunan 25. Dönem Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin kendi tasarımları olan “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA” ve “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı. Bu güne kadar üniversitemizden desteklerini esirgemeyen ve 65. Hükümet’te Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak ilimizi ve ülkemizi temsil edecek Dr. Faruk Özlü’yü gönülden tebrik ediyor, yeni görevinin memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz."

HABER MERKEZİ