Ak Parti’ye her seçimde en yüksek destek veren illerden biri olan Düzce’nin, uzun yıllardır beklediği bakanlık 65. Hükümetle birlikte geldi. Yeni kabinede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilen Düzce Milletvekili Faruk Özlü Düzce ilinin ikinci bakanı olarak tarihe geçerken,  siyasi ve ekonomi çevrelerince olumlu tepkiler aldı.

Bakan olduktan sonra ilk kez geldiği memleketinde Özlü’yü bağrına basan Düzce halkına, yeni bakandan beklentilerini sorduk. Genel olarak Düzce halkının Özlü’nün bakan olmasından mutlu olduğu görüldü. Bazı vatandaşların ise verdiği cevaplar oldukça manidardı.

“Öncekilerin Bir Faydası Olmadı”

Kimi vatandaşlar, “Daha öncekilerin bir faydası olmadı. Umarım bundan sonra Düzce’ye hizmet ederler. Bu son 10 yılda Ankara, Bolu ve Sakarya’ya bakıyoruz bir de Düzce’ye bakıyoruz. Düzce’nin hali ortada. Düzceli olarak üzülüyoruz. Bir otogarımız bile yok, hala yapılacak.  İnşallah bundan sonra bakanımızın Düzceli olmasının bize yararı dokunur.” dedi.

“Düzce’yi Geliştirecek Projeler Bekliyoruz”

Bazı vatandaşlar da Bakan Özlü’den beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirerek sorunlarını sıraladı.

Vatandaşlar “Her şeyden önce Düzce çok büyük deprem geçirdi. Göç alan bir şehir. Gençlik çok sıkıntılı günlük hayatımız doldurabilecek ve Düzce’yi geliştirecek projeler bekliyoruz. “ifadelerini kullandı.


HABER;S.KAŞKIR