30 Mart Yerel Seçimlerinde genelde ve yerelde büyük hüsran yaşayan CHP, teşkilatlarda durum değerlendirmesine devam ediyor. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve onun akabinde yapılacak genel seçimlerde aynı hüsranla karşılaşmak istemeyen Cumhuriyet Halk Partisi Düzce teşkilatında bugün CHP’nin Düzce’de denetmen vekili olarak görevli Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay başkanlığında eski ve yeni il ve ilçe teşkilatlarının yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.
Toplantı öncesi basına açıklama yapan CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman, yerel seçimlerdeki başarısızlık gerekçelerini sıraladı ve yılmadan mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek sözü Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a bıraktı.


Özcan’ın gündeminde yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Özcan, AK Parti’nin adayının başbakan olacağını söyledi ve bu konuda endişelerini dile getirdi.

 

O KOLTUĞA OTURTMAYACAKLAR


Özcan, Davranışları, attığı adımlar ve fikirleri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 76 Milyonun tümünü kucaklayamayacağını savundu ve sergilediği tavırlardan halkın da rahatsız olduğunu belirterek “ “Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan o koltuğa oturamayacağına inanıyorum”dedi.


ERİYEN BİR İKTİDAR VAR


İstanbul Milletvekili Faik Tunay ise halkın seçimiyle gelen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilerleyen günlerde sıkıntı yaşatacağına dikkat çekti. Tunay, bu nedenle kendi iç çekişmelerini bir kenara bırakmaları gerektiğini ifade etti.

Tunay, “Kaybedecek bir dakikamız yok rakip çok güçlü ve devletin tüm kaynaklarını kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı iyi bir sınav. Biz de başarısız olduk ancak Yüzde 51’lerden yüzde 43’lere düşerek eriyen bir iktidar partisi ile karşı karşıyayız. Kendi iç çekişmelerimizi bir kenara bırakmalıyız. “dedi.

 

SALLA BAŞI AL MAAŞI ANLAYIŞINDA


Özcan ve Tunay, CHP Düzce Gençlik Kollarının da eleştirisine neden olan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın “mecliste CHP’nin önergelerini okumadan reddediyoruz” açıklamasını da değerlendirdi. Özcan, “abilerine cevap veriyorum” diyerek CHP’nin ucuz siyaset yapmakla suçlayan Korkmaz’ın “salla başı al maaşı” anlayışını hayat ilkesi haline getiren klasik Ak Parti Milletvekili olduğunu söyledi.


Özcan, “AK parti’nin bugüne kadar bizden gelen grup önergelerine evet dediğini duymadık. İbrahim Korkmaz samimi bir itirafta bulunmuş. Genel kurul oylamalarına katılan, ara sıra hatibe laf atan klasik AKP Milletvekili anlayışı var. Salla başı al maaşını hayat ilkesi haline getirmiş. Düzce için büyük talihsizlik.”ifadesini kullandı
Tunay’da iktidar partisini tüm muhalefet partilerine aynı muameleyi gösterdiğini söyledi. yakın bir zamanda Düzce ile ilgili önerge vereceğini söyleyen Özcan, Korkmaz ona da “hayır” der. Geçenlerde muhalefet sanıp kendi önergelerini reddeder” esprisi ise gülüşmelerine neden oldu.

 

 

Haber;S.Kaşkır