Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, kurmaylarıyla beraber partisinin Düzce İktidara Hazırlık Merkezi’ni ziyaret etmek üzere Düzce’ye geldi.

Sabah saatlerinde Düzce’ye gelen Sarıgül’ü TDP İl Başkanı Hayati Çaklı ve il yöneticileri karşıladı. Partisinin Düzce İktidara Hazırlık Merkezi binasını gezen Sarıgül ardından kameralar karşısına geçerek Türkiye ve Düzce gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yaz ortasında büyük kurultayı yapmaya hazırlandıklarını belirten Sarıgül,  60 il merkezinde örgütlenerek İktidara Hazırlık Merkezlerinin açıldığını belirtti. Türkiye’yi gezmeye devam edeceğini belirten Sarıgül, Düzce’deki yapılanma için İl Başkan Çaklı’ya teşekkür etti.

“YURTTAŞLARIMIZI KUCAKLAMAK İÇİN YOLLARDAYIZ”

Partilerinde ötekileştirme ve ayrıştırmaya yer olmadığını belirten Sarıgül, “Hepimizin amacı Türkiye Değişim Partisi’nin görüşlerini hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden bütün ulusumuzla birleştirmek istiyoruz. Bunun için yollardayız.  TDP; Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürk milliyetçiliğini savunan, üretimi destekleyen, alın teri ve emeğin yanında olan, inançlara saygılı ve laikliği savunan, hudut ve bayrak birliği diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kitle partisidir.  Bütün yurttaşlarımız kucaklamak için yollardayız. Bizim görüşlerimizde ayrıştırma ve ötekileştirme yok, birleştirme var. Amacımız daha güçlü ve daha zengin bir Türkiye oluşturmak” dedi.

“SAĞI VE SOLU KALDIRDIK. ÇÜNKÜ BİZİM GÖVDENİZ TÜRKİYE”

Türkiye Değişim Partisi’nin siyasi yelpazede sağ veya solda yer almadığını belirten Genel Bakan Sarıgül, “Partimiz adaletsizlikler karşısında güçlü ve cesur olacak, kimsesizlerin de kimsesi olacak. Sağı ve solu kaldırdık. Çünkü bizim gövdeniz Türkiye. Sağ elimiz de var, sol elimiz de var. Biz sağ elimizle sol elimizi buluşturmak istiyoruz. Ülkemiz sağcıydı, solcuydu, şu etnik kökendendi diye çok çekti. Türkiye’mizi ayrıştırdılar. Mahallelerimizi kamplaştırdılar. Salı ve çarşamba günleri Ankara’da görüyorsunuz. Siyasi parti başkanlarının birbirlerinin aleyhinde söylemedikleri ağır söz yok. TDP bu değil. Biz siyasetin dilini değiştireceğiz. Biz siyasete nezaketi ve zerafeti getireceğiz.” iddiasında bulundu.

“KAMU VE BELEDİYELER ESNAFA DESTEK OLMALI”

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin esnafa destek vermesi gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Kamu kiracı olan iş yerlerinden kira almamasını önemle bekliyorum. Belediyelerimizin tabela vergisi, çevre ve temizlik vergisi, emlak vergilerinde gerekli düzenlemeleri yaparak vatandaşımıza yardımcı olmasını önemle bekliyorum. Bunları asla siyasi bir neden söylemiyorum. Çünkü partimizin ana görüşü ülkemizdir ve devletimizdir. Ulusal konularda ve pandemi gibi hassas ve büyük dünyayı sıkıntıya sokan konularda TDP bunların siyaset konusu yapılmasını istemez. Ama sorumluluğumuzun bilincinde olarak da yurttaşlarımızın bize ulaştırdıklarını da kamuoyuyla paylaşmayı görev olarak biliyoruz. Kafe ve restoranlarda çalışan binlerce evladımız var. O garsonların, komilerin, güvenlik görevlilerinin neler çektiğini biliyorum. Mutlaka destek verilmesi gerekiyor”  diye konuştu.

BELEDİYELER ‘ÖĞRENCİYE BURS VERİN’ ÇAĞRISI

Bir üniversite kenti olan Düzce’de belediyelerin öğrencilere destek olması gerektiğini kaydeden Sarıgül, “ Düzce’de üniversite gençleri var. Hele hele il dışından gelen öğrenciler var. Bu gençlere de yerel yönetimlerin elini uzatması şart. Belediye başkanı olduğum dönemde binlerce öğrenciye burs verdim ve yurt dışında eğitim yapmalarını sağladım. O gençler bizim geleceğimizdir” dedi.

“DELEGE AĞALIĞINA SON VERDİK”

TDP’nin bir gençlik partisi olduğunu söyleyen Sarıgül, “Sevgili gençler, korkmayın ve çekinmeyin. Görüş ve düşüncelerinizi burada bütün ulusumuzla lütfen paylaşınız. Çünkü Türkiye Değişim Partisi gençlerin partisidir. Evlatlar, TDP’de genel başkan yok. Makam ve mevkii yok. Çünkü genel başkanı partiye kayıtlı üyeler seçiyor. Türkiye’nin en demokratik kitle partisiyiz. Delege ağalığına son verdik. İlçe başkanlarını dahi artık üyeler seçecek” sözleriyle de gençlere seslendi.

TEŞKİLATA ŞEHİT AİLELERİ TALİMATI

Düzce’deki teşkilat mensuplarına şehit ailelerini düzenli olarak ziyaret etmeleri talimatı veren Sarıgül, “Düzce’de özellikle şehit ailelerimize önem verilmesini ve ziyaret edilmesini mutlaka İktidara Hazırlık Merkezi’mizden ve tüm yöneticilerimizden beklemekteyim. O şehitler atalarımızın bize bıraktığı cennet vatanımızı korumak için büyük bir mücadele verdiler.” dedi.

“KÖPRÜLERE ALIM GARANTİSİ VAR DA NEDEN TARIM VE HAYVANCILIĞA NEDEN YOK?”

Düzce’de son dönemde azalan tarımsal üretim ve ürünlerle ilgili de konuşan TDP Lideri Sarıgül, “Ülkemizin geleceği tarım. Daha önce şeker pancarı ve tütün konusunda Düzce’de önemli ekimler vardı. Şimdi giderek yok olduğunu görüyorum ve son derece üzülüyorum. Buradan tüm ulusuma sesleniyorum. Köprüler otoyollara alım garantisi var da neden tarım ve hayvancılığa alım garantisi yok? İktidarımızda mutlaka pancarımız ve tütünümüz ekilecek. Fındığımız da dahil hepsine alım garantisi vereceğiz. Köylümüzün ürettiği ürünün yüzde yüz olarak devlet olacak alacağız ve üreticimize sahip çıkacağız.” İfadelerini kullandı.

“YOK ÖYLE YAĞMA! FINDIĞIN MERKEZİ TÜRKİYE OLACAK”

Türkiye’nin yüzde 70’e yakın üretimiyle dünya ihtiyacını karşıladığı stratejik ürünümüz fındığa ayrı bir parantez açarak set konuşan Sarıgül, “Dünyanın en güzel ve kaliteli fındıkları ülkemizde üretiliyor. Ama bakıyorsunuz ki fındığın borsası Hamburg’da. Oradan fiyat belirlemeye çalışıyorlar. Yok öyle yağma! Böyle gelmiş böyle gitmez. Türkiye Değişim Partisi iktidarında fındığın merkezini Allah’ım izin verirse mutlaka ve mutlaka Türkiye yağacağız. diye konuştu.

“DÜZCE’DE YAYLALAR DEĞERLENDİRİLMELİ”

Düzce’nin turizm potansiyeline yönelik projeler yapılması gerektiğini kaydeden Sarıgül, “Düzce yaylalarıyla cennet. Buralarda öyle tesisler kurmalıyız ki yazın bütün dünya buraya gelmeli. O güzelliklerden ve oksijen depolarından yararlanmalı. Kışın da o yaylalarda kuracağımız çok güzel turizm merkezleriyle Düzceli yurttaşlarımızın ekonomik olarak da çok güçlü olmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“DÜZCE ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ”

Salgın sonrasında yeniden gelerek toplumun her kesiminin katılımıyla Düzce çalıştayı düzenleyeceğini açıklayan Sarıgül, “Önümüzde günlerde pandemi koşulları kalktıktan sonra Düzce’mize geleceğim. Düzce’mizde bütün gazetecilerle, bütün STK’larla, TSO ile, esnaf dernekleri, muhtarlar ve spor kulüpleriyle tam gün boyunca Düzce’mizin ekonomik siyasal, sosyal, toplumsal, tarih, turizm açısından bütün sorunlarını Allah’ım izin verirse masaya yatıracağız” dedi.

“DÜZCE’NİN HEYECANA İHTİYACI VAR”

Öncü muhabirinin Düzce’de eksik gördüğü noktaların ne olduğu ile ilgili soruya Genel Başkan Sarıgül, “Düzce’nin biraz daha heyecana ihtiyacı var” diyerek, “Düzce’nin biraz daha tanıtıma ihtiyacı var. Düzce aslında doğal güzellikleriyle müthiş güzel b ir yer ama İstanbul’dan bakınca Ankara’dan bakınca Düzce’nin daha öne çıkması lazım.  Ben Düzce’ye 3-5 ay içerisinde tekrar tekrar geleceğim ve bütün köy ve kasabalarını yoğun bir şekilde gezeceğim. Düzce’nin böyle biraz heyecana, biraz enerjiye ve biraz da ruha ihtiyacı var.” şeklinde yanıt verdi. 

“DÜZCE’NİN IŞIĞINI YAKMAMIZ LAZIM”

Düzcespor’un burada önemli katkısının olacağını söyleyen Sarıgül, “ Düzcespor’u da biraz daha ön plana çıkarırsak, Düzcespor’da bu çalışmalarını yaparsa, yaylaları da biraz ön plana çıkartırsak ve Düzce’yi organik bir tarım olarak da başka bir noktaya taşırsak çok başka bir noktada olur. Düzce’nin ışığını biraz daha fazla yakmamız lazım.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda İsrail’in Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarından dolayı son derece üzgün olduğunu belirten Sarıgül, “İnancı düşüncesi ne olursa olsun ibadet yapan insanların üzerine emniyet mensuplarını göndermek, 21. yüzyılda bu kimseye yakışmaz. Kınıyorum umarım ki bunlar son olur, bir daha kesinlikle böyle bir şey olmaz.” sözleriyle İsrail’i kınadı.

Programının ardından TDP Genel Başkanı ve Sarıgül, Düzce'den Sakarya'ya hareket etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN