CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı ve MYK Üyesi Azize Çeroğlu, CHP İl Kadın Kolları teşkilatı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Düzce’ye geldi. Parti binasında partililer ile bir araya gelen Nazlıaka ve Çeroğlu, partinin Düzce’deki durumu ile ilgili yöneticilerden bilgi aldı.

Programda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, 10 yıldır Düzce’nin sorunlarını çok yakından takip ettiğini belirterek, kentin iyi yönetilmediğini öne sürdü. Konuşmasında Düzce’nin sorunları ile ilgilenmediklerini gerekçe göstererek Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü eleştiren Nazlıaka, “Düzce kültürel yönden çok zen bir yer. Düzce’nin iyi yönetilmediğini hepimiz görüyoruz. 1999 yılında büyük bir yıkım yaşayan bu kentin, insanları kanalıyla nasıl yenilenerek ayakta kaldığını, nasıl yol aldığını çok net gördük. İşte o yüzden gözümüzün yükseklerde olmaya hakkı var, Düzce’ye daha çok yatırım istemeye hakkımız var. Düzce çok kötü yönetiliyor. İyi yönetilen bir kent olsun demeye hakkımız var.

10 yıldır çok yakın takibe almış durumdayım Düzce’nin sorunlarını. Görüyorum ki, Düzce Milletvekilleri Düzce ile ilgili olarak, ne doğru dürüst sorunları gündeme getiriyorlar, ne önerge veriyor, ne kanun teklifi veriyor, ne de Düzcelilerin hakkını yeterince savunuyor. Belediye deseniz, o da ayrı bir çeşit.

Dolayısıyla bugün hala, aslında kentleşmede çok daha ileri noktaya gelebilecek olan Düzce’nin, aynı sorunlarla kıvrandığını, hala bağlantı yollarının yapılmadığını, hala hastanesinin olmadığını, hala havasının kirli olduğunu, hala lastik yakılarak elektrik üretilebileceğini düşünenlerin olduğunu, bunun için yatırım yapanların olduğunu hep beraber görüyoruz ve bununla ilgili olarak tabii hepimiz itirazlarımızı yapıyor ve sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştu.  

“Düzce’deki hastanelerin bütün yoğun bakım üniteleri dolu”

“Şu anda, içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye, yolsuzlukla, yoksullukla mücadele ederken, bir de dünyanın da baş başa kaldığı bir pandemi krizini yönetmeye çalıştı” diyen Nazlıaka, “İktidar ekonomi ile ilgili sorunlarımızı çözemediği gibi eğitim, sağlık, barınma, hatta en temel hakkımız olan hayatta kalma hakkımızı bile koruyamıyor. Şu anda Düzce’deki hastanelerin bütün yoğun bakım üniteleri dolu. Hastanelere başka hasta alınmıyor. Şu anda insanlar yaşam mücadelesi içerisinde ve sağlığa eşit erişme hakkı ihlal edilmiş durumda” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI