Çürük olduğu için yıkılan eski Düzce Kasrı’nın bulunduğu Düzce’nin yöresel lezzetlerinin misafirlere sunulacağı “Mutfak Sanatları Merkezi”, kapılarını vatandaşlara açmak için gün sayıyor.

İşletim hakkı Düzce Belediyesi şirketlerinden BelTUR A.Ş.’ye geçirilen “Mutfak Sanatları Merkezi”  ile Düzce’nin yöresel yemeklerinin tanıtımının yapılması ve gastronomi turizmine yön verilmesi planlanıyor.

Artık son dokunuşların yapıldığı konsept sosyal tesisin açılışı için gün sayılırken Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu, son oturumda tesisle ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

İYİ PARTİ’DEN 3 SORULUK ÖNERGE

Üç soruluk önergede, “Düzce Kasrı inşaatının devam ettiği ve bitmesine az kaldığı basın yayın organları üzerinden takip edilmektedir. Bu bina ve çevresindeki çalışma ile alakalı olarak,

1) Eski yapının yıkılmasından bugüne kadar ne kadar harcama yapılmış ve ne kadar daha harcama yapılması düşünülmektedir.

2) Yapılan yapının hizmete girmesi sonrası yapılan harcamaların geri dönüş suresi nasıl hesaplanmış, Düzce Halkı adına yapılan harcamalar tesisin çalışması durumunda kaç yılda geri alınacaktır?

3) Yapılan binanın imar durumu nedir yapı ruhsatı var mıdır?” denildi.