Düzce’nin gündemini son günlerde AK Parti içindeki çekişmeler oluşturuyor. Özellikle iki milletvekili arasındaki soğuk savaş, iyice gün yüzüne çıktığı bu günlerde yaşananlara muhalefette kaygıyla bakıyor. Düzce’ye açılması beklenen Sosyal Bilimler Lisesi’nin Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın son dakika hamlesiyle Akçakoca’ya kaydırılmasını kadersizlik olarak yorumlayan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman, milletvekillerinin sürekli tartışmalarla gündeme gelmesinin ise Düzce’ye kaybettirdiğini savundu.


Düzce’ye kaybettiriyor


Çakman, “Bu Düzce’nin kadersizliği. Milletvekillerimizin Düzce adına bir şey yaparken çok yönlü düşünmediğinin göstergesi. Hep birilerinin menfaatini düşündüğünü ortaya koyuyor. Kavga halinde olmaları da Düzce’ye kaybettiriyor. Tartışmayı bırakıp hizmet yapmalılar.” dedi.


Endişe ile takip ettikleri Düzce gündeminin yanı sıra teşkilat içinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını sürdüren İl Başkanı Müjgan Çakman, kısa zaman içinde sahaya inmeye hazırlandıklarını ifade etti.


Sahaya İneceğiz


Çakman, “Önümüzdeki günlerde sahaya ineceğiz. Bağış kampanyası sürüyor. Açılan hesap numaralarına bağışta bulunuluyor. MHP ile Aynı aday için ayrı ayrı çalışma yürütüyor. Henüz bir araya gelecek konum olmadı. Elbetteki birbirimizden fikir alışverişinde bulunacağız.” dedi.


Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Ankara Mithat Paşa Şubesinde açılan hesap numarasına Düzce teşkilatı olarak destek vermeye çalıştıkları dile getiren Çakman, İhsanoğlu’nun Düzce’de miting programı olmadığını açıkladı.


Çakman, “Düzce için miting programı yok. Ancak düzce için milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarımızın bir programı olacak. Aday tanıtımı için sivil toplum örgütleri ile toplantılar yapmayı düşünüyoruz. BDP’nin destek vermesiyle yelpaze genişledi. Artık daha güçlü bir aday var.” Diye konuştu.


“Dur” denmeli


Çakman ayrıca İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılara da değindi.


“Böyle bir vahşet kabul edilmez.” Diyen Çakman, “Masum çocuklara bomba yağdırmanın hiçbir haklı nedeni olmaz. Dünya ülkelerini ve ülkemizin duyarlı olmasını istiyoruz. Daha fazla seyirci kalınmamasını dur denmesi noktasında çalışmalar yapılmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.


Neden ihsanoğlu?


Öte yandan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Merkezi tarafından Düzce’de görevlendirilen 22. Dönem CHP Ankara Milletvekili DR. Muzaffer Kurtulmuşoğlu, seçim çalışmalarını paylaştı.


Eski başhekim Kurtulmuşoğlu, ilim, bilim ve özgürlükten yana bir aday olduğu için İhsanoğlu’na oy verilmesi gerektiğini söyledi. İhsanoğlu’nun 57 İslam ülkesini temsil eden bir örgütün başında olduğu hatırlatan Kurtulmuşoğlu, içte ve dışta sükûneti sağlayacağını savundu ve 9 Ağustos’ta Köşk’e çıkacağına inandığını ifade etti.

 

Haber;S.Kaşkır