AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, yaşanabilir iller sıralamasında Düzce'nin son sıralarda yer alması değerlendirdi. 63.'lüğün Düzce'nin haketmiş olduğu bir sıra olmadığına dikkat çeken Erbay, “ Düzce'yi daha yukarılara çekmek için her yönüyle elimizden geleni yapmalıyız.  Düzce'nin görünümünün güzelleşmesi için kapımızın önünü temizleyerek işe başlamalıyız. Düzce güzeldir, Düzce'yi güzelleştirmek ise bizim elimizdedir.” dedi.


Konuyu ekonomik açıdan da ele alan Erbay, “ Kendi yağımızla kavrulmalıyız. Düzceli olarak giysi ihtiyacımızı, mutfak alışverişimizi buradan  karşılamalıyız. Örneğin ben tıraşımı Düzce'deki berberde  oluyorum. Alışverişlerimiz için Sakarya  yada Kocaeli'ne gitmemeliyiz. İl bazında  dönen döner sermayeyi günden güne çoğaltmalıyız.” şeklinde konuştu.

Fındık konusuna da değinen Erbay, fındığın şuan piyasada 3.5 TL'den satıldığını bu fiyatın ilerleyen günlerde daha da artacağını söyledi. 
Fiyatın 3.5 TL'den aşağıya düşmeyeceğini vurgulayan Erbay, “ Devletin kilo başına vereceği prim ile birlikte bu rakam 5 TL'ye kadar yükselecek. Buradan üreticilerimizi uyarıyorum. Fındığınızı  hemen satmayın. Satmak için uygun zamanı bekleyin.” dedi.