CHP'nin, İYİ Parti'nin ve Vatan Partisi'nin Düzce il başkanlarından seçim değerlendirmesi... 2019'da gerçekleştirilecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için şimdiden kolları sıvayan partiler, 2017 sonu ve 2018'in ilk aylarını kongre süreci ile geçirdi. Belde, ilçe ve il kongrelerini geride bırakarak partiyi 2019 seçimlerine taşıyacak yönetimleri oluşturan siyasi partilerde şimdi hedef sahada halkla buluşmak...

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu da Öncü Haber mikrofonuna Düzce'nin mevcut durumu üzerinden yaptıkları tespitlerle seçimlerdeki hedeflerini anlattı. 

"Çok ciddi çalışmalarımız var"
Söze yerel seçimlerle başlayan ve "Bizim aslında yerel anlamda alabileceğimiz ilçelerimiz var." diyen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, şöyle devam etti: "Akçakoca ve Yığılca’yı kaybettik. O iki ilçeyi tekrar geri alabiliriz, bununla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Biz bıraktıktan sonra o ilçeler geriye gitti. Yığılca ilçe başkanımız Bünyamin bey (Eski Belediye Başkanı Bünyamin Şahin) o günkü şartlarda yaklaşık 3 milyon gibi bir meblağ artı kasada bıraktı. Bugün bakıyorsunuz Yığılca çok da ileriye gitmiş değil. Akçakoca’ya bakıyoruz, Fikret beyin (Eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak) devam ettirdiği projeler bugün yapılıyor. Akçakoca halkı Fikret beyi yeni anladı. Akçakoca’da bir anlayış değişti." 

"Biz Düzce’yi bir kere yönetsek, eminim Düzceliler bizi bir daha o koltuktan indirmez"
Diğer ilçelerde tespit ettiği eksiklikleri dile getiren Tozan, şunları kaydetti: "Cumayeri’nde halkın nefes alacağı bir tane yeşil alan park yok. Gümüşova’ya bakıyoruz, yolu tünelin altına aldılar Gümüşova’nın atar damarını kestiler. Gümüşova ekonomik olarak bitti. Belli köyler Gümüşova’ya inmiyor artık Hendek’e gidiyor. Gölyaka’da tek başına iktidar var. Düzce doğru yönetilmiyor. Düzce’nin temiz bir havaya ihtiyacı var, Düzce’nin temiz bir çevreye ihtiyacı var, Düzce’nin temiz bir suya ihtiyacı var, Düzce’nin yeşil alanlara ihtiyacı var, Düzce’nin barış içinde huzur içinde yaşayacak bir ortama ihtiyacı var. Biz Düzce’yi bir kere yönetsek, eminim Düzceliler bizi bir daha o koltuktan indirmez. Kömür yaktırmayız, garibanın evine doğalgazı çektiririz, parasını devlet olarak öderiz, benzinli araçlara da LPG kullanmaları konusunda teşvik ederiz, bacasından duman tüten fabrikaların hiçbirinden o dumanı tüttürmeyiz, gerekli filtreleri taktırırız, bütün arıtmaları yaptırırız, ilçelerle ucuza iletişim koordinasyonu sağlarız."

"Düzce’ye iyi gelmek için yola çıktık"
Bir süre önce MHP'den ve belediye meclis üyeliği görevinden istifa ederek İYİ Parti saflarına geçen ve Kurucu İl Başkanı olan Ercan Katırcıoğlu da Düzce'ye dair sıkıntılara parmak basarak, AK Parti'yi eleştirdi.

Katırcıoğlu, "Düzce’de şuanda bir trafik sıkıntısı yaşanmakta, hava kirliliği yaşanmakta. Düzce’de uyuşturucu ve buna benzer bir sürü sıkıntıların yaşandığı bir dönemde maalesef Düzce kaderine bırakılmış. Günlük siyaset ve politikalarla günün geçiren insanların olduğu bir şehir haline getirilmişiz. Biz, iyi kadrolarla Düzce’ye iyi gelmek için yola çıktık."

"Türkiye'nin artık Vatan Partisi’nin yönetimine ihtiyacı var"
Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ise Cumhurbaşkanlığı Seçimi üzerinden açıklamalarda bulundu. Sönmez,
"Biz, Cumhurbaşkanı adayı için gerekli 100 bin imzayı toplamak için zaten çalışmalara başladık. Halkla bütünleşeceğiz. Halkın ayağına gideceğiz. Şimdiden kendiliğinden gönüllü olarak gelenler var. "Birleşen Türkiye" diyoruz, "Üreten Türkiye" diyoruz. Şuan bölücü terörün üzerine gidilmesi, FETÖ’nün üzerine gidilmesi bütün bunlar bizim programımızda olan şeyler. Türkiye yeniden üretecek ve yeniden Atatürk’ün Cumhuriyet devrimi rotasına girecek. Tam bağımsız olacak, komşularla eşit ilişkiler olacak, bölücü terör bitecek, Suriye, Irak, İran’la komşularla işbirliği yaptığımızda 3 ayda PKK beyaz bayrak çeker. Yani Amerika onları kurtaramayacak. Vatan savaşı verdiğimiz bu dönemde Türkiye’yi üreten, birleştiren, Cumhuriyet rotasına sokacak, çağdaş, uygar, laik ve modern eğitime kavuşturacak, bu iktidar yapamaz onu. Bunu ancak Vatan Partisi yapar ve Doğu Perinçek’in deneyimi, birikimi ve bilinci. Önümüzdeki dönemde biz şöyle görüyoruz, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan’la Doğu Perinçek karşı karşıya gelecek diye düşünüyoruz. Türkiye'nin artık Vatan Partisi’nin yönetimine ihtiyacı var."



Haber: C. ÜSTÜNER