Hazırlıkları günler öncesinden başlayan 18 Mart’taki Düzce programını, son dakika gelişen önemli bir görüşme nedeniyle saatler kala ileri bir tarihe ertelenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 14 Nisan’da Düzce’de olacağı açıklanmıştı.

Bu kez talep il teşkilatından

CHP’liler için önemli tarih gelip çatarken Düzce’ye gelen giden olmadı. ‘Kılıçdaroğlu neden gelmedi?’ sorusunun cevabını arayan Öncü muhabirinin telefonla ulaştığı Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, gün boyu yoğun geçecek olan programın Ramazan’da verimli olamayacağı düşüncesiyle bu kez Düzce Teşkilatı’nın talebiyle bir kez daha ertelendiğini söyledi.

‘Mayısta yapacağız’

Cemşit, “Düzce mutaassıp bir yer. Ramazan ayı olduğu için toplumun farklı kesimleriyle toplantılar içeren bu yoğunlaştırılmış programın çok verimli olmayacağını düşünerek erteleme talebini sayın genel başkanımıza ilettik. O da bu talebe olumlu yaklaştı. Görüşmelerin ardından Düzce programımızı mayıs ayı içinde gerçekleştirme kararı aldık.”

Program ilerleyen günlerde başlayacak

En son 2021 yılının ocak ayında şehre gelen Kılıçdaroğlu’nun ziyareti için hazırlanan CHP teşkilatları ve vekiller, ikinci ertelemenin ardından şimdi yeniden çalışmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun Düzce’de en iyi şekilde ağırlanması ve toplumun her kesimi ile bir araya gelmesi için özenle hazırlanan programın detaylarının ilerleyen günlerde duyurulacağı öğrenildi.

Öncü Haber Merkezi