15 Nisan Cuma Günü Düzce'ye 62 projenin açılışını yapmak için gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti ,muhalefetin de gündeminde... Başbakan'ın Düzce ziyareti ile ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 30 Mart 2014 yerel seçimlerindeki vaatleri ile Düzce Milletvekillerinin 1 Kasım vaatlerini basın mensuplarıyla paylaşarak, "neyin açılışını yapacak merak ediyoruz?" sorusunu yönetti.

"Ortada garip bir durum var" diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Tozan, Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın  28 Ocak 2016 tarihinde Kardüz Kayak Merkezi, Melen Su Parkı, Efteni Tabiat Parkı, Akçakoca Limanı gibi Düzce'ye kazandırılacağı söylenen yatırımlarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesini hatırlattı. Projelerin başlangıç ve bitiş tarihleri, bütçeden ayrılan ödenek miktarı ile ilgili soruların yer aldığı önergeye Efteni Tabiat Parkı dışında bir yatırımın programda olmadığına ilişkin yanıt aldıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, şöyle konuştu:

Düzce Tarihi En Beceriksiz Siyasi Kadrosu

"Şimdi ortada garip bir durum söz konusu. Ne yazıkki Düzce Tarihi en beceriksiz siyasi kadro ile karşı karşıya. Düzce en kötü dönemini yaşamaktadır. Sayın Bakan Veysel Eroğlu Düzce'ye geliyor: 'Yatırımlar olarak arkanızdayız' diyor. Ardından Bakanın yardımcısı geliyor.  Bakanlar, bakan yardımcıları proje yapmaya hazırlar. En son bakan yardımcısı 'bize proje üretin' demiştir. Çünkü AKP'nin yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları maalesef üretmeyi bilmiyorlar. Her hangi bir kahvaltı programında konuştuklarını proje olarak sunarken, ardından da bakanları hiçbir şey yapılmayacağını ilişkin yanıt veriyorsa mevcut siyasiler Düzcelinin aklıyla dalga geçmektedirler. biz bunu kabul etmiyoruz."

isterlerse eğitim verebiliriz

Tozan'ın siyasilere bir de tavsiyesi oldu. Tozan, "Yetersiz olabilirler, işi bilmiyor olabilirler... Proje üretmeyi bilmiyor olabilirler... O zaman gelsinler muhalefet olarak bizden yardım istesinler. Biz onların dosyalarını da hazırlarız. Ne yapmaları gerektiği ile ilgili yol da gösteririz. Nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili onlara eğitim de verebiliriz. Bu anlamda çok merak ediyorum. Başbakan yarın neyi açacak? Düzce'nin sorunları aynen devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan'a davet!

CHP İl Başkanlığı olarak Başbakanlığa yazı yazacaklarını söyleyen Tozan, sözlerini şöyle tamamladı: " İl Başkanlığımıza davet edeceğiz. Sayın Başbakan'ın CHP İl Başkanlığına gelip, bir de Düzce'yi muhalefetten dinlemeyi talep edeceğiz."

Haber;S.KAŞKIR