MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda tüm sorulara doğru cevap vererek Dünya Birincisi olan Umut Kağan Yazgan ve ailesini ziyaret ederek tebrik etti.

Eşi Hacer Yılmaz ile gerçekleştirdiği ziyarette Yazgan çifti ve Düzce’ye büyük gurur yaşatan Umut Kağan’la sohbet eden Milletvekili Yılmaz, “Evladımız Umut Kağan Yazgan Kanada merkezli tüm dünyada aynı anda 14-15 Ekim tarihinde yapılan Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda tüm sorulara doğru cevap vererek dünya birincisi olmuştur. Bu birincilik hem sevgili Umut Kağanın çok kıymetli ailesi ve öğretmenleri için hem Düzce hem de tüm Türkiye için büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi

Milletvekilinin eşi emekli öğretmen Hacer Yılmaz ise “Evladımızın başarısı ile gurur duyuyoruz, yarınlara olan inancımız ve umudumuz daha da artıyor.” diyerek Yazgan’a hediye takdim etti.

Milletvekili Yılmaz ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada ise ‘İlimizin kıymetli doktorlarından olan Dr. Cemal Yazgan ve eşi hanımefendiyi böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyor, evladımızın başarılarının devamını diliyorum.” ifadesini kullandı.