Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Tarım ve Turizm Bakanlıklarına, Düzce’de bu alanların gelişmesine yönelik ne gibi faaliyetler yapıldığını sordu. Konu ile ilgili olarak CHP il Başkanı Zekeriya Tozan bir basın açıklaması yaptı.

 

TBMM Başkanlığı’na Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle verilen önergede, Düzce’nin Melen’in İstanbul’un içme suyu olarak kullanılmasından en fazla etkilenen il olduğu hatırlatılarak, bölgede yeniden bir planlama ve ileriye dönük olarak kaynakların etkin kullanılması çalışmasına ihtiyaç olduğu ifade edildi.

 

Demirel, önergesinde, Düzce ve ilçelerinde tarım ve hayvancılık ile ilgili ne gibi destekleme çalışmaları yapıldığını, Organik tarımın ve seracılığın geliştirilmesi konusunda neler yapılmasının planlandığını sordu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilen önergede ise, Düzce’nin sahip olduğu doğal ve turistik zenginliklerin değerlendirilmesi amacıyla ne gibi çalışmalar yapıldığı soruldu. Bakan Ertuğrul Günay’ın cevaplaması istenen önergede, Düzce’de plaj, Yayla ve Kış turizmine yönelik nelerin planlandığı, Melen Projesinin ardından Düzce’nin turizm alanında gelişmesi için çalışma yapılıp yapılmadığı, bu proje nedeniyle oluşacak ekonomik kayıpların azaltılması için neler yapılacağı ve 2008 ve sonrasında Düzce için yapılması düşünülen çalışmaların neler olduğu soruldu.

 

 CHP il Başkanı Zekeriya Tozan, konu hakkında yaptığı açıklamada, en başta doğruyu alkışlayıp yanlışa dur diyecek bir muhalefet anlayışını ortaya koyduklarını, Su kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nde değişiklik yapan yönetmeliğin ardından Düzce’nin göreceği zararları en başta dile getirdiklerini, ancak yöneticilerin bu durumu daha yeni  görmeye başladıklarını söyledi. Tozan, Sanayinin D üzce’de sona ermesi ile birlikte Organik Tarım, Turizm ve Üniversite kenti olmanın önem kazandığını, Mlletvekili Kemal Demirel’in önergelerinin bu nedenle verilmesini talep ettiklerini söyledi.

 

Basın açıklamasının ardından CHP il Başkanlığı’nı ziyaret eden OSB’de işten çıkarılan işçiler, verdiği destek nedeniyle Tozan’a teşekkür ederken, Tozan da sosyal demokrat bir parti olarak emekçilere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.