AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, projelerini açıkladı. 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda yapılan proje tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı. 2019-2023 yılları arasında Düzce’ye yapmayı taahhüt ettiği projelerini teker teker açıklayan Özlü’nün konuşmasından satır başları şu şekilde:
 
YEŞİL ŞEHİR DÜZCE
 
Düzce’ye 4 büyük park yapıyoruz
 
Düzce’ye Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesini kazandırıyoruz. Mevcut Stadyum alanı ve çevresine 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi yapacağız. Bunun dışında Kalıcı Konutlar bölgesinde 500 bin metrekare millet bahçesi ve kent ormanı olacak. Burada doğal ürünler köyü, atlı spor alanları, orman yürüyüş parkurları ve macera parkı gibi alanlar olacak. Mevcut Kent Park’ı 60 bin metrekareye çıkararak şehir içinde nefes alınabilir bir alan oluşturacağız.
 
Mevcut Fidanlık arazisini şehir dışına taşıyacağız ve 150 bin metrekarelik doğal yaşam alanı oluşturacağız. Meyve ağaçlarından oluşan doğal bir bahçe olacak. Hobi bahçeleri olacak ve çocuklar doğa ve tarımla buluşacak
 
DÜZCE’NİN AK PROJESİ
 
Asarsuyu ve Karaca Dereleri Melensu Parkla birleştirilerek 16 kilometrelik su ve yeşil alan koridoru oluşturulacak. Dere kenarlarında sosyal yaşam alanları, spor alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları olacak. Tasarımı için ulusal düzeyde bir proje yarışması yapılarak, etaplar halinde hayata geçireceğiz.
 
SPOR ŞEHRİ DÜZCE
 
15 BİN KİŞİLİK STADYUM
 
150 milyonluk dev yatırım ile Düzce’ye 15 bin 81 kişilik stadyum yapacağız. Amatör spor kulüpleri için hizmet binaları, antrenman sahaları olacak. Sporun kalbi Düzce’de atacak. Her mahallede halı sahalar, basketbol, futbol, voleybol  sahaları, halk spor aletleri, engelsiz spor alanları olacak
 
 
ESTETİK ŞEHİR DÜZCE
 
Modern Sanayi Sitesi İnşa Edeceğiz
 
Klasik uygulamalardan çok boyutlu kentsel tasarıma geçilecek. Yol, alt yapı ve hizmet aynı anda gelecek. 18. Madde imar uygulamalarında vatandaşa barışılacak. Kent Estetiği Projesi ile Düzce’ye şehir kimliği ve görsel kurumsallık sağlanacak.
 
Çerkez Taşköprü bölgesinde modern sanayi sitesi inşa edilecek, eski sanayi sitesi bu bölgeye taşınacak. Modern sanayi sitesinde ki yeni dükkânların çatılarında güneş enerji sistemleri kullanılacak.
 
Vatandaşlarımızın huzurla alışveriş yapabilecekleri kendi enerjisini üreten modern pazaryerleri kuracağız.
 
UĞRAŞTIRMADAN ULAŞTIRAN ŞEHİR DÜZCE
 
ULAŞIM MASTER PLANI
 
Çamköy’den başlayan ve Gölyaka TEM gişelerine kadar uzanan 15 km’lik Düzce Kuzeybatı Çevre Yolu, Düzce’yi modern bir şehir haline getirecek. Böylelikle şehir içi trafik rahatlayacak. Bunların dışında Modern bir tır parkı yapacağız.
 
Düzce’nin gelecek 50 yılının trafik sorunlarını öngererek çözen bir ulaşım master planı hazırlayacağız. Kent içi bulvarlar ile ulaşım bütünlüğü sağlanacak ve kent trafiği rahatlatılacak. Modern bulvarlarda bisiklet ve yaya yolları olacak.
 
Olimpiyat Kavşağında yaşanan trafik sorunu çözülecek. Fiskobirlik kavşağından otogara kadar yaşanan trafik sorununu yeni yapılacak viyadük ile çözeceğiz. Düzce’de kapalı ve yer altı otopark projeleri başlatılacak.
 
 
ÇEVRECİ ŞEHİR DÜZCE
Katı Atık Ayrıştırma ve İşleme Tesisi kuracağız
 
 
Düzce’de düzenli veya vahşi depolama yapılmayacak. Entegre Katı Atık Ayrıştırma ve İşleme Tesisi kuracağız. Çöpten enerji, gübre ve kum üreteceğiz. Hasanlar Barajından Düzce’ye 25 kilometrelik yeni su isale hattı yapacağız. Bölgenin en ucuz içme suyu Düzce’de olacak. Düzce’nin havasını ve suyunu koruyacağız. Doğalgaz kullanımını yaygınlaştıracağız.
 
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN ŞEHRİ DÜZCE
Düzce’yi birlikte yöneteceğiz
 
Birlikte karar vereceğiz, Düzce’yi birlikte yöneteceğiz. Belediye Meclisi toplantılarının ve belediye ihalelerinin canlı yayın dahil, herkese açık şekilde yapılması için tüm imkanları kullanacağız. Millet Kıraathaneleri Düzce’mizde de hizmete sunulacak. Gençlerimiz, emeklilerimiz ve çocuklarımız için eşsiz bir kültür ortamı oluşacak.
 
Düzce’nin yöresel mimarisine uygun mahalle konakları inşa edeceğiz. Mahalle konaklarında kadınlarımız, gençlerimiz ve mahalle sakinlerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetleri hayata geçireceğiz. Kadın sosyal yaşam merkezleri, meslek edindirme kursları, çocuk parkları, anaokulu ve kreşler, cami çevre düzenlemeleri, mezarlık düzenlemeleri hoş geldin bebek projesi, modern otobüs durakları, engelsiz yaşam ve iş merkezi, semt gençlik merkezleri, şefkat evi, trafik eğitim parkı, evde bakım hizmeti, sosyal konut projesi gibi projelerin tamamını Gönül Belediyeciliği Projemiz kapsamında hayata geçireceğiz.
 
 
KÜLTÜR SANAT VE TURİZM ŞEHRİ DÜZCE
 
Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Konuralp Bölgesi özel bir proje olarak ele alınacak. Tarihi Konuralp Bölgesi Özel Yönetim Ofisi kurulacak. Tarihi Roma Köprüsünü ortaya çıkaracağız. Konuralp halkına yönelik projeler geliştirilerek başta kadınlarımız olmak üzere ekonomik kazanç sağlamalarına (ev pansiyonculuğu, restoran, hediyelik eşya) yönelik çalışmalar yapılacak.
 
İlk uygulaması Konuralp’te yapılacak olan Kültür Sokağı ilimizin kültürel ve yöresel değerlerini sergileyecek. Kültür Sokağında kadın el emeği ürünleri, el sanatları, gastronomi, açık hava müzesi, yerel ve yöresel doğal ürünler ve kıyafetlerin olduğu alanlar olacak. Kültr Sokağını eski Düzce şehir hayatı konseptinde hazırlayacağız.
 
Efteni Kuş Cennetini Düzce’nin turizm merkezlerinden biri haline getireceğiz. Kuş gözlem evleri, doğal kafeler, yürüyüş yolları, elektrikli tekne turları ve piknik alanları proje içerinde yer alacak.
 
AKILLI ŞEHİR DÜZCE
 
Kalınma Master Programı ve İl Gelişim Planı hazırlayacağız
Kalkınma Master Planı hazırlayacağız. Bununla birlikte İl Gelişme Planı yapılarak Düzce’nin 30 ve 50 yıllık gelecek yol haritası tüm paydaşlar ile birlikte çizilecek. Çevre Düzeni Planı yeniden hazırlanacak ve 1. Düzce Kalkınma Kongresini yapacağız.
 
Düzce Afet Eğitim ve Farkındalık Merkezini kuracağız. Düzce Belediyesinin kurumsal kapasitesini arttıracağız. Vatandaşlarımız her hizmeti ne zaman ne kadar sürede alabileceğini bilecek. Akıllı Şehir uygulamalarını Düzce ile buluşturacağız. Akıllı toplu taşıma hizmetleri, akıllı otoparklar, akıllı aydınlatma sistemleri v.b hizmetleri Düzce’yi kazandıracağız.
 
15 BİN KİŞİYE YENİ İSTİHDAM
 
Organize Sanayi Bölgelerini yatırımcıyla buluşturacağız ve 15 bin kişiye yeni istihdam sağlayacağız. Düzce Marketing Ofisi kurulacak ve yatırımcılara rehberlik edilecek. Kadınlar meslek kursları ile üretime katılacak.
 
MAHALLE SÖZLEŞMELERİ
 
Her mahalle ile sözleşme imzalayacağız. Düzce’mizin 56 mahallesi ile mahallenin temel isteklerini esas alan bir sözleşme imzalıyoruz. Bu sözleşmede ki maddelerin tamamı birebir mahallelerde yapılan toplantılar sonucunda belirlendi. Bu sözleşmeler ile 2019-2023 yılları arasında mahallelerde yapacağımız çalışmaları mahallelimiz adına garanti altına almış oluyoruz.