Düzce Belediyesi Cedidiye Meydanı-İstanbul Caddesi ve Millet Bahçesi projelerini kapsayan Kent Estetiği Projesi’nin Cedidiye Meydanı ayağında yapımına başlanmaya kısa bir süre kala revizyona gitti. Vatandaşın yeraltı yerine katlı otopark talep ettiğini bildiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meydana yakın bir noktaya Düzce’ye ikinci bir katlı otopark yapılacağını açıkladı. Katlı otopark için arsa arayışlarının başladığını belirten Özlü, yeraltı otoparkının şehir içi trafiğini arttıracağı öngörüsünün de proje değişikliğinde etkili olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 5 ay önce Düzce Belediye Meclisi’nden yeraltı otoparkı için istenen kredi yetkisine ‘hayır’ dediklerini ve Başkan Faruk Özlü’ye yaptıkları ‘Projeyi gözden geçirin’ çağrısını hatırlattı.

‘DÜZCELİLER KENTİN YAPBOZ TAHTASINA DÖNMESİNDEN YORULDU’

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Er, “Düzce adına geçen zaman ve bu ana kadar yapılan harcamalar adına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Yazık oluyor Düzce’ye” ifadelerini kullandı.

Proje hazırlanmadan önce fizibilite yapılması gerektiğini vurgulayan Er, bir kez daha Başkan Özlü’ye seslenerek, “Değiştirdiğiniz projelerinizin varlığı fizibilite çalışmalarında ve planlama aşamasında ciddi sıkıntılarınız olduğunu biz Düzcelilere göstermektedir ve şehir bu eksikliğinizden, kentin yap-boz tahtasına dönmesinden artık yorulmuştur. Sizin kariyerinize sahip bir siyasetçiye de bu çalışma tarzının hiç yakışmadığını düşünüyoruz. Bu plansız ve proje ciddiyeti ile örtüşmeyen çalışma şekli, bundan sonra yapacağınızı duyurduğunuz projeler ile alakalı da ne yazık ki kamuoyunda ciddi ‘ güven’ sıkıntısı yaratabilecek ve Belediye’nin inandırıcılığını zedeleyecektir.” ifadelerini kullandı.

‘BİZ DEMİŞTİK DEMEKTEN MUTLU OLMUYORUZ’

Cedidiye Meydan projesinin eksik olduğunu ve revize edilmesi gerektiğini defalarca dile getirdiklerini belirten Er açıklamasına şöyle devam etti:

“Sayın Başkanım ‘ biz size demiştik’ demekten, kentin harcadığı zaman ve kaynak göz önüne alındığında, inanın mutlu olmuyoruz. Ama biz size Cedidiye Meydan projesinin eksik olduğunu ve revize edilmesi gerektiğini söylemiştik. Dinlemediniz. Bu gün yer altı otoparkını iptal ediyorsunuz, evet olumlu bir adım fakat ibadet alanı olan bir yerin ticari çerçevede iş merkezleri ile doldurulmasının da doğru olmadığını projeyi bu manada da revize etmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Kentlerin meydanlara ihtiyacı var, Cedidiye Meydanı’nı da ticari çerçevede değil bu manada ele almanız şehir için doğru olan olacaktır. İnşallah bu sefer bizi dinlersiniz.”

TOPLANTI ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Siyasi parti il başkanlarıyla toplantı yapılması gerektiğine dair görüşünü bir kez daha paylaşan Er, yeraltı otoparkı için alınan kredinin yakın zamanda yapımına başlanacak olan Asar Suyu Rekreasyon Projesi’nde derenin şişirilmesinde kullanılmasını önerdi.  Er açıklamasında, “Proje ancak su şişirilir ise cazibe merkezi haline gelecektir. Aksi halde onu da revize etmek zorunda kalacaksınız, eğer ‘ halkın taleplerini’ dinlerseniz tabii ki.” cümlelerine yer verdi.

‘KEŞKE BİZLERİ DİNLESEYDİNİZ’

Projedeki revizyonun Düzce’ye zaman kaybettirdiğini savunan Er, “Düzce zaman kaybetmiş, Düzce Belediyesinin kredibilitesi zarar görmüştür. Oysa biz İYİ Parti olarak size demiştik Sayın Başkan, keşke bizleri dinlese idiniz… Onun için ısrarla ve tekraren diyoruz ki Biz İyi Parti olarak bu kenti halkımızla beraber  ‘daha iyi ‘ yönetiriz. Son yaşananların da bunu Düzcelilere bir kere daha gösterdiğine inanıyoruz… Biz, İYİ Parti olarak, 'Projeye Değil Ranta Karşıyız". Biz ‘ daha iyisini yapar’ şehri ‘ daha iyi yönetiriz” cümleleriyle açıklamasını sonlandırdı.