İYİ Parti’nin İller bazında yaptığı çalışmalar kapsamında, Düzce’ye gelen ve 3 gün boyunca Düzce’de sanayici, esnaf ve çiftçilerle görüşerek, sorunlarını dinleyen heyet sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdi.

Heyetle birlikte Düzce’deki incelemelere katılan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, TBMM’de yaptığı konuşmada, “ Geçtiğimiz hafta Düzce'nin Yığılca ilçesini ziyaret ettik. Her yerde olduğu gibi bir dokunduk bin ah işittik. Esnaf, çiftçi perişan. Ekonomik durumdan kaynaklanan göçe ilave olarak Yığılca'nın başka sorunları da var” ifadelerini kullandı.

“YIĞILCA YOLU 18 YILDIR TAMAMLANMADI”

Yapımı yılan hikayesine dönem Yığılca-Düzce yolunu da meclis kürsüsüne taşıyan Fliliz, “Yığılca ve Düzce arasındaki yol Sayın Erdoğan 2011 yılında bizzat söz vermiş olmuş olmasına rağmen- hâlen düzeltilememiş. Yığılca'dan köylere giden köy yolları on sekiz yıldır verilen sözlere rağmen tamamlanamamış. Her yıl yaşanan sel felaketleriyle mevcut yollar hızla bozulmakta ve köylere ulaşım büyük ölçüde aksamaktadır” ifadelerini kullandı.

“YIĞILCA’DA DOĞA KATLİAMI YAPILIYOR”

“Yığılca'da haddinden fazla taş ocağı ve çimento fabrikasıyla doğa katliamı yapılıyor” diyen Vekil Filiz, “Yığılca coğrafi olarak bir çıkmaz sokak durumundadır. Yığılca'dan Yedigöller'e giden yol düzeltilerek Yığılca'nın turizm ve ticari hayatına canlılık getirilebilir ve ekonomik sebeplerle devam eden göç durdurulabilir diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” dedi.