1'nci Kültür, Doğa ve Arı Festivalinin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi damga vurdu. Ak Parti'den bir tek Düzce belediye Başkanı İsmail Bayram'ın katıldığı festivalde Düzce'den Sorumlu CHP'li vekiller yaptıkları konuşmalarda Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ve hizmetlerinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise konuşmasında uzun süre gündemde kalacak sözler sarf etti. Özcan, Bolu'daki çok fazla Yığılcalı olduğuna dikkat çeken Özcan, Yığılca ve Akçakoca'nın Bolu'ya bağlanmasını çok istediğini ifade etti.

AKÇAKOCA VE YIĞILCA BOLU'YA BAĞLANSA...

Özcan, Sizlere Bolu'daki hemşerilerinizin selamını iletmek istiyorum.Bolu'da çok fazla Yığılcalı var. Bolular ile Yığılcalıların birbirine benzeyen çok fazla yönleri var. Lehçeler, kullandıkları kelimeler, insanların fiziksel yapıları hemen hemen birbirine benziyor. Geçen Akçakoca'da söylemiştim keşke bir torpil olsada Akçakoca ve Yığılca Bolu'ya bağlansa, gerçekten bundan çok mutluluk duyarım.”dedi.

Özcan ayrıca Yığılca'nın doğal güzellikleri bakımından örnek bir ilçe olduğunu ancak aldığı hizmet bakımından Düzce'de üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

DÜZCE'DE ÜVEY EVLAT KALMIŞ

Özcan, “ İnşallah Türkiye'de Arı deyince akla Yığılca gelir. Biz milletvekilleri olarak elimizden geleni yapacağız. Bu festivaller bu konuda çok önemli. Bünyamin Başkandan biz çok memnunuz halkta isterse onunla yolumuza devam etmek istiyoruz. Sayın valimizede hoş geldiniz diyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Yığılca ilçemizde ilk gelişi sayın valinin. Yığılca doğal güzlelikleri bakımından örnek bir yer. Ancak ulaşım ve aldığı hizmet bakımından Düzce'de üvey evlat kalmış gibi görünüyor.”diye konuştu.

HİZMET YAPMIŞ BELEDİYE BAŞKANI

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Yığılca Belediyesinin borçsuz bir belediye olması yönünden örnek olduğunu söyledi.

Özkoç, “Daha önceden belediye başkan yardımcılığı, belediye meclis üyeliği yaptım, büyükşehir belediye başkan adayı oldum. bilirim belediye başkanları borç batağı içindedirler. Kolay değildir belediye başkanlığı yapmak. İlk iş olarak koluna girdim sordum “başkan dedim , ne kadar borcun var?” “hiç borcum yok” dedi. galiba bu iyi politikacı yani iyi yalan söylüyor. yanımdaki Fikret başkana döndüm fikret başkan “bunun gerçekten hiç borcu yokmu?” “vallahi hiç borcu yok, çok sıkı eli” dedi. ondan sonra baktım etrafıma şu meydanı yeni yaptık, şu heykeli yeni diktik, şu yolu yeni yaptık. hizmet yapmış belediye başkanı. Demekki bir belediye başkanı isterse hizmetini de yapıyor, yolunu da yapıyor, borcu olmadan da kendi imkanlarıyla kendi insanlarına hizmet edebiliyor. Bünyamin başkan bu ilçede önemli birşey yapıyor, bu ilçeyi Türkiye'ye tanıtacak, “bu ilçeye ait, bize ait bir arı ırkı var” diyor. size birşey söyleyim sevgili Yığılcalılar siz Türkiye'nin örnek insanlarısınız. Yığılca örnek bir ilçe, Yığılca'da çalışan belediye başkanınız örnek bir belediye başkanı. Yığılcalılar eğer isterlerse kendi yaptıklarıyla emekleriyle arılarıyla doğadaki yaşam biçimleriyle el ele verirlerse, yürek yüreğe verirlerse, bu ilçeyi Türkiye'ye tanıtırlar. yok öyle AKP ' si, CHP 'si , MHP'si.... Tek bilek, tek yumruk olmak lazım. birbirimizi sevmek lazım, barış içinde yaşamak lazım.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR