Vilayetler Hizmet Birliğinin 54. Olağan Genel Meclis Toplantısı, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin başkanlığında, Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Vilayetler Hizmet Birliği Encümen Üyeliği seçimleri de yapıldı. Bunun sonucunda, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, ‘Vilayetler Hizmet Birliği Encümen Üyeliği’ne seçildi.

İl Genel Meclis Başkanı Günal, üstlendiği yeni görev dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Vilayetler Hizmet Birliği’nin 54. Olağan Meclis Toplantısında Vilayetler Hizmet Birliği Encümen Üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım. Amacımız Vilayetler Hizmet Birliği toplantılarında ülkemizi ve Düzce’mizi iyi bir şekilde temsil etmektir. Vatanımıza, milletimize ve ilimize hayırlı olsun, Allah, bizleri mahcup etmesin.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İl özel idareleri ile yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının doğal üyesi olduğu ve mahalli idare birlikleri kanunu ile tüm özel idareleri temsil eden ülke düzeyinde tek birlik olma özelliği taşıyan Vilayetler Hizmet Birliği, söz konusu kurumlara mevzuatta verilmiş olan görevlerin yapılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu amacı gerçekleştirmek için üyeler yine mevzuatla görev olarak verilmiş konularda her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabiliyor.