Türkseven Şirketler Grubu bünyesine geçmesi dolayısıyla Öncü Medya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.



“Bölgede bir ortaokul kampüsüne de ihtiyacımız var”

İlk olarak eski SSK Hastanesi’nin mevcut durumu ve buranın nasıl değerlendirileceği hakkında açıklamalarda bulunan Vekil Ayşe Keşir, şu ifadeleri kullandı:
“Orası uzun zamandır bekleyen bir yerdi. Depremde ağır hasar görmüştü. Deprem döneminde barakalar ve farklı binalarda olan sağlık hizmetimizi yeni bir binada toplamıştık. SSK Hastanesi de yaklaşık 20 dönüm arazinin içerisinde olan bir yer. Zaman zaman vatandaşlarımızdan binanın metruk hali ile ilgili de şikâyetler alıyorduk. Yaklaşık 6-7 aydır takip ettiğimiz bir süreçte vardı. Bizim o bölgede bir ortaokul kampüsüne de ihtiyacımız var. Biz arsasını bulamamakla birlikte, 2019 yılı programına bu projeyi eklemiştik. Yani bu yılın bütçesini hazırlarken, orada yapılacak bir ortaokul kampüsünün maliyetini de bu bütçeden geçirmiştik. Arsa konusunda da, kamu arazilerimiz bildiğiniz gibi Milli Emlak’ta. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz oldu. Sağlık Bakanlığı da buranın ihtiyacı dâhilinde olmaması, kısa zamanda da yeni bir bina projesi olmadığı için ‘olur’ dedi. Bu ‘olur’ u almak pek kolay olmadı ancak” ifadelerini kullandı.
 
“Düzce’nin gerçekten yüz akı olacak”

Camikebir Mahallesi’nden sonra Sanayi Çarşısı’nda gerçekleştirilmesi beklenen ancak bekleyişin uzun sürmesi nedeniyle ‘Rafa mı kalktı?’ söylentileri yayılan 2. Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de merak edilenleri cevaplayan Keşir, projenin kesin olarak hayata geçirileceğini vurguladı.
Keşir, “Kentsel dönüşüm kararları bugün alınıp yarın harekete geçilecek kararlar değil. Çokça hak sahibi var ve onların razı olması gibi süreçler işliyor. Hem valimiz, hem belediye başkan adayımız ve eski Bakanımız Faruk Bey’in de takip ettiği bir süreç. Burası Düzce’nin gerçekten yüz akı olacak. Geri adım atmadık ilerliyoruz. Rafa kalkmış değil, kentsel dönüşüm dâhilinde ne konuşmuşsak arkasındayız ama süresi uzayan işler bunlar.” dedi.

 

“Düzce için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum”

Yerel seçimler hakkında da görüşlerini dile getiren AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şu değerlendirmelerde bulundu:
“AK Parti’nin en büyük özelliği belediyeciliğidir. Her birimiz Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset yapıyoruz. Bu kampanyada da, Bakan Beyin devamlı tekrarladığı, ‘Tayyip Erdoğan’ın 1994’te getirdiği belediyecilikle Düzce’ye hizmet edeceğiz’ taahhütlümüz var. Bundan dolayı Bakan Bey’in, kamu tecrübesinin, siyaset tecrübesinin ve bakanlık tecrübesinin Düzce açısından çok büyük bir katma değer oluşturacağını düşünüyorum. Adaylığı açıklandığındın bu yana yaklaşık bir aydır Bakan Bey sahada. Zaman zaman, programımın el verdiğince ben de ona eşlik ediyorum ve onun görüşmelerdeki yansımalarını görüyorum. Ben Bakan Bey’in adaylığını ve inşallah devamında belediye başkanlığının Düzce için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
“Söylentiler yersiz”

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü’nün, bürokrat kimliği nedeniyle belediye başkanlığı yapamayacağı şeklindeki yorumları da ele alan Milletvekili Ayşe Keşir, “O kimliğin çok büyük bir avantaj olduğunu hizmetler yapıldıkça göreceksiniz. Yaptığınınız projenin bütçesi, biçimi ve hızlanması Ankara tecrübesi gerektirir. Sayın bakan buranın, Çilimli’nin evladı, Düzce Lisesi mezunu ve siyaset yaptığı dönemde de halk ile hemhal olmuş birisidir. Zaten 2 kişi ile sokaklarda ve şu anda nasıl bir belediye başkanı olacağını da gösteriyor. Halkın içinde bir başkan olacak ve onu yakından tanıyanlar bilir, çok mütevazidir. Bakanlığı döneminde de kafalardaki bakan imajı yoktu. Ben bunun söylenti olduğunu ve yersiz olduğunu düşünüyorum” sözleriyle Faruk Özlü’ye güvenini belirtti.
 
“Önümüzdeki hafta içerisinde bekliyoruz”

Henüz açıklanmayan ve merakla beklenen, ilçe ve belde belediye başkan adaylarına da değinen Keşir, tamamının olmasa da illerin yarısında bu açıklanmanın yapılmasını beklediklerini belirtti.

Keşir, “Bu Düzce’nin şu anki merak konusu ama başka illerde de bu merak var. Önümüzdeki hafta içerisinde bekliyoruz. Bizden görüşler alındı ancak biz görüş veren makamdayız, karar veren makam değiliz. Karar vericiler bütün bilgileri derlemeyip karar verecektir. Partimiz bu süreci ortak akılla işletiyor. Hem seçmenimize hem de halkımızın bunu bilmesini isterim.” dedi ve yapılan istişarelerin sonucunda bereketli kararlar verileceğine inandığını söyledi.
 
“10 yılmış gibi geçen yoğun bir süreçti”

AK Parti eski İl Başkanı Hikmet Keskin’in görevinden ayrılmasını hakkındaki görüşleri de sorulan Milletvekili Ayşe Keşir, şöyle konuştu:
“Biz siyasi geleneği olan bir partiyiz. Türkiye’de il başkanları ortalamasına bakıldığında, 4 yıl iyi bir ortalamadır. Hatta öyle bir tevafuk, göreve başladığı ve bıraktığı tarih 27 Aralık, tam 4 yıldır. Uzun bir süre ve bu dönemde 3 tane seçim ve referandum, bir darbe ve neticesinde sanki 10 yılmış gibi geçen yoğun bir süreçti. Hikmet Bey, siyasi bir aileden geliyor. Yani siyasetle yoğrulmuş ve çok genç bir arkadaşımız. Ben ilerleyen dönemlerde, partimizin içinde etkin bir şekilde yer alacağına inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde dinlenen ve görev bekleyen arkadaşlarımız yeniden milletvekili oldu.” şeklinde konuştu.

“Genel Merkez çalışıyor”

Yeni il başkanının belirlenme sürecine de açıklık getiren Keşir, “O konuda genel merkez çalışıyor. Koordinatörler gönderildi ve çalışmalar yapıldı. Bizden fikirler alındı, teşkilat yoklamamız yapıldı. Bütün bu sonuçlar doğrultusunda konuşulan pek çok isimden 3-4 tanesi öne çıkacak. Bunlardan biri üzerinde de genel merkez bir karar verecek. Genel merkeze de söylediğimiz gibi, bizler teşkilatçıyız. Öne çıkan isimlerden hangisi il başkanımız olarak takdir edilirse, biz onunla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER


 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ