Yapılan Genel Kurul'un ardından Zeki Sezer'den koltuğu devralan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, ziyaretleri sırasında dün akşam saatlerinde Düzce İl Teşkilatı'nı da ziyaret etti. Eski İl Başkanı Hasan Işık'ın karşıladığı Türker, özellikle teşvik sistemi konusuna değindi.

“Düzce 4. Bölgede yer almalıydı.”

Teşvik sistemiyle birlikte iki deprem atlatan bir ilin yanlış bölgede yer aldığını belirten Türker, “İki deprem yaşayan bir ilin gelişmesi için 20 yıla ihtiyacı vardır. Ancak daha 10 yıl geçmişken Düzce'yi teşvik sisteminde birinci bölgeye koymak yanlış bir uygulamadır. Düzce'nin gelişmemiş iller arasında yanı şimdilik dördüncü bölgede bulunması gerekiyordu. Bu sistem, Düzce'ye yatırım gelme konusunda olumsuz yansıyacaktır. Düzce gelişeceğine daha geriye gidecek diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

“Toplumla bütün olacağız.”

Düzce'de parti içinde ne gibi yenilikler olacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Türker, “Biz, oluşum olarak örgütsel bir yapıda hareket ediyoruz. Bu kapsamda Düzce'de de şimdiden DSP'den kimlerin Genel Seçim için aday olacağını belirleyerek doğrultu da hareket edeceğiz. Amacımız halkla bütünleşerek yerel yönetimleri şekillendirmektir.” ifadelerini kullandı.

“AK Parti'ye tek alternatifiz.”

Geride kalan yerel seçimlerin ardından genel seçimler için hazırlıkları konusunda da bilgi veren DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Biz sol partiler arasında en önde gelen bir partiyiz. Bu nedenle AK Parti'nin tek alternatifi de biziz. Seçimlerde bize oy kullanacak vatandaşlar başka partiyi aramaz. Bu doğrultu da bizde genel seçimlerde en iyiyi yakalamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.