Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, iktidarı ekonomi üzerinden eleştirdi. 

“Ekonomide iktidarın çelişkili tavrı bizi endişelendiriyor”

“Şu anda bizim en önemli meselemiz ekonomi olarak karşımıza çıkıyor” diyen Mertol, Türkiye’de ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini öne sürerek,   “Ekonomide iktidarın çelişkili tavrı bizi endişelendiriyor. Misal ‘Evime ekmek götüremiyorum’ diyen bir vatandaşa Sayın Erdoğan ‘Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için!’ diyebiliyor. Bu noktada Sayın Erdoğan çok tenkit edildi, ama kanaatimizce Erdoğan tavrını çok yumuşatmış. Eskiden ‘Ananı da al git’ diyordu, şimdi ise ‘Abartıyorsun’ diyor. Yani problemin olduğunu görüyor, o yüzden keyif çayı ikram ediyor” diye konuştu. 

“Döviz’deki her bir kuruşluk artış, bizi daha da fakirleştiriyor”

Döviz’deki artışın Türkiye’yi fakirleştirdiği görüşünü savunan Mertol, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Her ne kadar bizim ekonomi bakanımız ben dövize bakmıyorum diyebiliyorsa da gerçekler karşımızda durmaktadır. Bakınız bu hafta dolar 8. 32’yi aştı, Euro 9.74 seviyesini gördü. Her bir kuruşluk artış, bizi daha da fakirleştiriyor, daha da yoksullaştırıyor. Peki dövizin serüvenine baktığımızda karşımıza ne çıkıyor? Erdoğan 2014’te Cumhurbaşkanı seçildiğinde, dolar 2.1 TL, 2017 Anayasa Reformu’nda Dolar 3.6 TL, Erdoğan 2018 yılında bana yetki verin dediğinde Dolar 4.7 TL ve gelinen noktada Dolar 8.30 TL oldu. İktidar ekonomide bu istikrar ile giderse Dolar 10 Lira da olur, 15 Lira da.”

“Peygamber Efendimize yönelik saldırıları kınıyorum”

Basın toplantısında Peygamber Efendimiz’e yönelik çirkin paylaşımlarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u da sert bir dille eleştiren Mertol, şu görüşlere yer verdi:

“Gündemimiz Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Peygamber Efendimize yönelik ahlak dışı karikatürleri yayınlamasıdır. Macron bunu niye yapıyor, çünkü düşüncelerini kin ve nefret üzerine inşa etmişler. Öncelikle bu ırkçı ve İslamofobiye dayanan girişimi şiddetle kınıyorum. Ama bu saldırıları yapanlar bilmeliler ki; insanlar artık yalana prim vermiyor. İnsanlar bunun farkında. Macron bu tavrı ile Fransa iç siyasetinde şovenizm üzerinden mevzi elde etmeye çalışıyor, fakat bu tavır kendisine de, Fransa’ya da zarar veriyor. Tarihin çöplüğüne atılmaya mahkûmdur.”