Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Merkez İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye tek liste ile giren mevcut Başkan Ömer Albayrak yeniden seçildi.
Kongreye MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, İl Başkanı Ümit Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, Kadın Kolları, il ve ilçe teşkilatları katıldı. Kongre divan kurulu başkanlığını Sakarya Milletvekili Zihni Açba yaptı.
“Kimin bilmediği ortaya çıktı”
Kongrede söz alan MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, paralel devlet yapılanması FETÖ konusunda iktidara sitem etti. İktidarı uyarılara dikkat etmemekle eleştiren Açba, “1,5 yıl önce 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren örgüt ile ilgili uyarılarda bulunduğumuzda Fatiha’yı bilmemekle suçlandık. Gelinen noktada kimin bilmediği ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.
“Bir olmalı, diri olmalı, iri olmalıyız”
MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, MHP olarak iktidarı yeniden HDP ve PKK’nın kucağına itmemek, yeniden şehir savaşlarının yaşanmasının önüne geçmek için referandumda iktidara destek olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen “Bir olmalı, diri olmalı, iri olmalıyız.” ifadesini kullanan Yılmaz, AK Parti il kadrolarını de eleştirmekten geri kalmadı.
Yılmaz, “Şehrimizden çıkan sayın bakan icracı bir bakanlığın başında olmasına rağmen iktidar partisinin yöneticileri tarafından ufak tefek işlerle meşgul edildiği için şehrimize büyük yatırımlar getirilememiştir. Bunun yerine Sayın Bakan terminal inşaatını yapmak, bağlantı yolu yapmak, hastane açmak gibi bürokrasi kadrolarının çözmesi gereken işlerle uğraşmıştır.” şeklinde konuştu.
“Boş zamanı kaldıkça belediyecilik yapıyor”
Seçime tek liste olarak giren mevcut Başkan Ömer Albayrak’ın ise hedefinde Belediye Başkanı Mehmet Keleş vardı. Keleş’i boş zamanı kaldıkça belediyecilik yapmakla suçlayan Albayrak, sıkça gündeme gelen belediyedeki akraba kadrolaşmasını da eleştirdi.
Düzce Belediye Kültür Merkezi’nin inşasında yolsuzluk yapıldığını ima eden Albayrak, Bakan Özlü’ye de seslendi.
“Önüne böyle bir ihale gelse ne yapardı?”
Albayrak, “İçinde bulunduğumuz salonun geçmişi 20 yıla yakındır. En son Sayın Bakan’ın talimatıyla tamamlanabilmiştir. Bu salon pazarlık usulüyle ihaleye çıkmıştır. Ne hikmetse tek geçerli teklifle belediyenin 4 milyon TL yaklaşık maliyet tespit ettiği bu bina yüzde 11 fazlasına 4,5 milyon TL’ye daha önce binayı yapan şirkete ihale edilmiştir. Sayın Bakan’a çağrıda bulunuyorum. Önüne böyle bir ihale gelse ne yapardı?” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından geçilen oylama sonucunda Ömer Albayrak yeniden MHP Düzce Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.