Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınmasına ilişkin anayasa değişikliği TBMM Genel Kurulu'nda, kabul edilirken, siyasi partiler de seçim startını verdi. CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, kalan 1 yıllık süreçte Düzce’de daha aktif olacaklarını söyledi.
“Seçim çalışmalarına hiç ara vermedik” diyen Tütüncü, genel seçimlerden bu yana geçen sürede Düzce’de herhangi bir gelişme olmadığını savundu.
Vatandaş Geçim Derdinde
Tütüncü, “2011 seçim döneminde neredeyse bütün Düzce’yi gezme ve vatandaşların sorunlarını dinleme imkanı bulduk. Seçimden sonra yaklaşık bir buçuk yıllık bir süreci geçirdik ama çok fazla değişen bir durum yok. O zaman da vatandaşın derdi seçim değildi, vatandaş geçim derdinde. Fındıkla ilgili yine bir hüsran var. Fındık fiyatları tatmin edici değil. Vatandaş fındığı harmanı kaldırmış ama çuval alacak imkanı yok. Vatandaşın durumu böyleyken henüz sosyal hayatla ilgili herhangi bir gelişmeye ilişkin talepleri yok. Çünkü daha kendilerini geçindirebilir durumda değiller.” dedi.
İstemeyi Bilmiyoruz
İktidar partisinin her türlü imkana sahip olmasına karşın hizmet yapılmadığını savunan Tütüncü, “Hem vatandaşlar olarak bizler istemiyoruz hem de yöneticiler olarak isteyip hizmeti koparabilmeyi bilmiyoruz.”dedi.
Tütüncü, “Burada iktidar partinin belediyesi var, 3 milletvekilinin 3’ü de iktidar partisinden, il olmuş ve teşvik alan bir bölge ama başka illere gittiğimde iktidar partisinden olsun ya da olmasın çok daha hızlı geliştiğinin ve çok daha fazla yatırım alabildiğini görüyorum. Bir üst geçit, alt geçit yapabilmek, terminal yeri belirleyerek inşaatına başlamak, yolları düzeltmek bu kadar zor mudur? Her türlü imkan var elinizde. Muhalefetin belediyesi olsa, serzenişte bulunsa hak verebiliriz ama böyle bir durum da yok. Yerel yönetimlerde hizmet verebilmek bu kadar zor olmasa gerek. Çözüm üretilmek istenirse şuana kadar çok yatırım sonuçlandırılabilir ve çok yatırıma da başlanabilirdi. Bence biraz istemeyi bilmiyoruz.  Diğer belediyeler nasıl şehirlerini bambaşka bir havaya sokabiliyorlarsa Düzce bunu çok kolay yapabilirdi.” diye konuştu.
Düzce’deki CHP’li belediyelerin çalışmalarını değerlendiren Tütüncü, şöyle konuştu:
Pek Çok Yatırımı 3’te Biri Fiyatını Mal Ediyorlar
“Fikret Bey’in ve Bünyamin Bey’in çalışmalarını beğenen de olabilir, beğenmeyen de… Ama beğenseniz de beğenmeyseniz de Akçakoca’nın çehresi değişti. 2009’dan bugüne geldiğinizde Akçakoca’da yapılan çalışmalarını oldukça iyi buluyorum. Çok daha fazla yatırım yapılabilir, çok daha güzel hale getirilebilirdi. İmkan meselesi. Ama isteyince yapılamayacak hiçbir şey yok. Yığılca da coğrafi olarak çok zor bir bölge. Bünyamin Bey’in işi hiç kolay değil ve Yığılca Belediyesi’nin hiç borcu yok. Borcu olmayan bir belediye mucize gibi bir şey. Pek çok yatırımın kendi çabaları ile gerçekleştiriyor. Bu seçim de birebir vatandaşın yanında olacağız. Geçen sefer gidemediğimiz yerler olmuştu. Oralara da sıklıkla gideceğiz. Vatandaşın sorunlarını biliyoruz, sorun üretme noktasında CHP’nin projeleri de vardı. CHP’li yerel yönetimleri beğenmeyenler olabilir ama pek çok yatırımları AK Parti’li yerel yönetimlerin maliyetlerinin neredeyse 3’te biri fiyatını mal ediyor.”
 Bize Şans Versinler
Hizmete hazır olduklarını ifade eden Tütüncü, Düzce halkından şans vermelerini istedi.

Tütüncü, “Yerel yönetimlerde halkın oylarına talibiz. Hizmete hazırız. Bize destek olsunlar. 3 dönemdir AK Parti’yi desteliyorlar. Ama sonuç ortada, herhangi bir gelişme yok. Belediye meclis üyeliğini bile düşünürsek sadece tek partinin belediye meclis üyesi olması demokratik değil. Bize de şans versinler, diğer partilerde de meclis üyeleri olsun.” şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR