Akşener için yorum yapmak istememişti
Geçtiğimiz çarşamba akşamı Öncü TV'de yeni sezona başlayan Sadullah Ünsal ile Kitabın Ortasından programına konuk olan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, programın son bölümünde kendisin yöneltilen isimler için düşüncelerini dile getirmişti. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal'ın İYİ Parti Lider Meral Akşener hakkında düşüncelerini sorması üzerine Yılmaz, yorum yapmamayı tercih etmişti.

Yılmaz: Temelsiz, ülküsüz, siyasetin eğreti gelini bir partiyle hiç işim olmaz
Bu durumun yerel basında gündem olmasının ardından yazılı açıklama yapan Yılmaz, İYİ Part için "CHP-HDP ile ittifak yapan, FETÖ'nün yörüngesinden çıkamayan, IMF ile otel odalarında ülke ekonomisini zora sokmaya çalışan İP gibi temelsiz, ülküsüz, siyasetin eğreti gelini bir partiyle hiç işim olmaz." ifadesini kullandı. İşte bu ifade İYİ Parti'yi kızdırdı. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Milletvekili Ümit Yılmaz'ın üslubunu eleştiren bir basın bildirisi yayımladı.

"Kadın” cinsi üzerinden hakarethamis içerikler kullandı"
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın yerel bir gazeteye hakkında yapılan haberle ilgili verdiği cevapta, İYİ Parti ile alakalı yine “kadın” cinsi üzerinden hakarethamis içerikler kullandığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın vekilin bu tarz açıklamalarını üzüntü ile takip etmekteyiz"
"Yapmış olduğu benzetmeler bizler de şaşkınlıkla karşılanmıştır. Yerel siyaseti genel siyasetten ayırabilen insanlar olarak Düzce’de birlikte çalışma kültürüne katkı sağlamak adına hiçbir polemiğe girmeyen ve verimsiz tartışmalardan uzak duran, siyasi ilişiklerinde karşılıklı saygı ve ahlaki ilkeleri esas alan siyaset yapıcılar olarak, sayın vekilin partimizle alakalı bu tarz açıklamalarını üzüntü ile takip etmekteyiz."

"Olması gereken, yapılan icraatların ve başarıların temel alınmasıdır"
Milletvekillerinin seçilene kadar partilerine seçildikten sonra ise tüm kente, ayrım gözetmeksizin, hizmet ile yükümlü olduklarının altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Er, "En azından İYİ Partililer olarak biz konuya hep böyle baktık, bakmaya da devam edeceğiz. Sadece Düzce’de dahi binlerce seçmenin oyunu almaya muktedir olmuş, gönüldaşları ve üyeleri ile seviyeli bir siyaset yapma adına adımlar atan partimize yönelik bu tarz ifadeleri, parti yöneticileri olarak ne bizim ne de binlerce parti seçmeninin ve üyesinin kabul etmesi mümkün değildir. Siyasi geleceğe dair açıklamalar ve planlamalar yapılırken olması gereken, yapılan icraatların ve başarıların temel alınmasıdır. Diğer herhangi bir partinin hedef alınması değil. Sonuç olarak şunu üzülerek belirtmek isterim ki; sayın vekilim, bu üslup daha önce de size yakışmamıştı, yine yakışmamıştır."