İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyeleri Kasım Ayı Meclis toplantısının pazartesi günkü birleşiminde 3 adet soru önergesini meclise sundu.

Meclis üyelerinin ilk önergesi şarjlı bisiklet ve scooter ihalesi ile ilgili oldu. Önergede, “Şarjlı bisiklet ve scooter ihalesinde şarj üniteleri konma gerekçesi ile açılan büfelerden biri AVM önündedir. Şimdi 40 metre gerisinde İstanbul Caddesi üzerine bir büfe daha konduğu görülüyor. Bu mantık ile şarjlı bisiklet ve scooterların şarjı 40 metrede mi bitmekte veya her 40 metrede bir tekrar şarj edilmesi mi gerekmektedir? Ayrıca İstanbul Caddesi üzerindeki büfenin üç katı büyüklüğünde şemsiye ve altında oturma gruplarının olması ihale şartnamesinin hangi maddesi ile ve ekipmanları şarj etmenin hangi mantığı ile açıklanabilir ?” denildi.

OLİMPİYAT KAVŞAĞI SORUSU

Olimpiyat Kavşağı’nda meclisten habersiz yapılan isim değişikliğine tepki veren İYİ Parti Meclis üyeleri 2 önerge olarak bu konuyu meclise sordu ve “Yarım asırdan fazla süredir Olimpiyat Kavşağı olarak bilinen alana Sancaklı Kavşağı ismi verildiğini basından öğrenmiş bulunuyoruz. Bu isim değişikliği şehir hafızasına yapılan suikastlardan biri olarak tarihe geçmiştir. Yapılan bu köklü değişikliklerde belediye meclisinin yok sayılmasının sebebi nedir?” dedi.

‘BÜFELER HANGİ RUHSATA BAĞLI?’

İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri son olarak, şarjlı bisiklet ve scooter ihalesinde şarj üniteleri konması adı altında açılan büfelere kapı numarası verilip verilmediğini sorarak, “Şarjlı bisiklet ve scooter ihalesinde şarj üniteleri konması adı altında açılan büfeler ile alakalı olarak ise ilgili “Büfelerin” konduğu alanlarda bu büfelere kapı numarası verilmiş midir? Kapı numarası verildiyse bu kapı numaraları hangi imar ve ruhsat mantığına dayanılarak nasıl üretilmiştir? Bu büfelere işletme ruhsatı verilmiş midir Büfeler Hangi ruhsata tabi olarak çalışmaktadır? İşletme ruhsatı verilmediyse elektrik ve su abonelikleri nasıl alınmıştır?” dedi.

ER: KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak önergelerimizde sorulan hususların takipçisi olacak; “eğer” alabilirsek ‘verilecek cevapları’ kamuoyu ile en kısa zamanda paylaşacağız” diyerek, Düzce Belediyesi tarafından soru önergelerine verilecek cevapları kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.