Eski binasıyla olası depremde risk oluşturduğu ve dar yollar nedeniyle öğrencilerin ulaşım güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle 2021’in haziran ayında binasıyla beraber arazisi satışa çıkarılan İsmetpaşa Ortaokulu’yla ilgili belediyeden alınan ‘ticari alan’ kararı Bolu İdare Mahkemesi’nden döndü. Yaklaşık 8 buçuk milyon TL değer biçilen okul için veliler tarihi özelliğine vurgu yaparak satıştan vazgeçilmesi için imza toplayarak konuyu mahkemeye taşımıştı.

İYİ Parti karardan mutlu

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi’nin İsmetpaşa Ortaokulu arsasını eğitim alanından ticari alana çevirmesine itiraz eden Velileri mahkemenin haklı bulduğu kararı memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.  

‘Düzce muhalefetin görüşlerini yok sayan idari yaklaşım ile zaman kaybetti’

Yazılı bir açıklama yapan Er, “Bugün Düzce, yerel yönetimin almış olduğu kararın yanlış olduğunu bir kere daha görmüş tüm uyarılarımıza rağmen liyakati göz ardı eden aceleci ve muhalefetin görüşlerini yok sayan idari yaklaşım ile zaman kaybetmiş, zor durumda kalmıştır. Şehrimizin en eski eğitim kurumlarından olan İsmet Paşa okulunun yıkılarak yerine iş merkezi yapılmasına yargı dur demiştir.” cümlelerini kullandı.

 

‘Düzce’nin adı bu şekilde anılmamalıdır’

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna dikkat çeken Er, Düzce Belediye Meclisi’nden İYİ Partili üyelerin konuya karşı çıktığını hatırlatarak “Ticari amaç olacak ise yine de eğitim amaçlı olmalıdır demiştik. Zamanında Özel İdare tarafından 8,5 milyon TL bedel ile satışa çıkan alan ile alakalı yargının vermiş olduğu karardan mutluyuz. Fakat gerek mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda belediye yönetimindeki yetkililere atfen söylenen yetersizlik ve liyakatsizlik ifadeleri şehrimiz adına bizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Düzceliler bunu hak etmemektedir. Düzce’nin adı bu şekilde anılmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

‘Şehir dayanışma ve istişare kültürü içinde yönetilebilir’

“Biz demiştik’’ demekten mutlu olmuyoruz.” sözlerini tekrarlayan Er açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Ama lütfen belediye yönetimi olarak liyakate, bilgiye ve bilime önem veriniz. Her ne kadar İsmet Paşa Okulu yeniden eğitim alanı kapsamına imar değişikliği ile alındıysa da kaybedilen zaman ve vatandaşlarımızın yaşadıkları geri gelmesi mümkün olmayan gerçeklerdir. Bu yaşananlara gerek yoktur, şehir sükûnetle, dayanışma ve istişare kültürü içinde de yönetilebilir. Biz İYİ Partililer olarak doğru olanı söylemeye ve yanlışlara dur demeye devam edeceğiz. Çünkü bu şehir hepimizin.”