MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, CHP ve İYİ Parti’nin terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu iması yaptı, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, bu duruma sessiz kalmadı.

Yılmaz’dan tepkiye neden olan paylaşım

Yılmaz, sosyal medya hesabından “TC Devletini yardım topladığı için eleştiren chpkk-ip AB liderleri Macron ve Merkel dahil olmak üzere coronayla mücadele için bugün Avrupa genelinde yardım kampanyası başlatıyorlar. Demek ki neymiş bu gibi durumlarda her ülke yardım kampanyası yapıyormuş.” ifadeleri yer alan bir paylaşım yaptı.

“Partimize gönül verenlerin aşağılık bir terör örgütü ile yan yana anılmasını zul addederiz”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Er, "Genel siyasi söylemlerin oluşturulmasında amaç büyük kitleleri yönlendirmektir ki bizler sadece oy devşirme adına yapılan ve yapılacak olan yalan ve iftira dolu siyaset yapma biçimlerinin tamamına karşı olduk, tamamını istisnasız reddediyoruz. Ülkemizde yozlaşan siyasi söylemlerin ve siyaset yapma biçimlerinin, Düzce gibi, halkın ve siyasilerin halihazırda birlikte ve iç içe yaşamaya devam ettiği ilimizde yaşam bulmaması için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu mücadelemize bütün il başkanları, belediye başkanları ve aktif yerel siyasetçilerin de özen gösterdiği ve katkı verdiği bir gerçektir. Son dönemde yerel siyasilerin kullandığı dil göz önüne alındığında bu net bir şekilde görülecektir. Fikrimiz farklı olsa da hepimizin dili “saygı” dili olmuştur. Kendi adıma muhataplarımın tamamına şükranlarımı sunuyorum. Bununla beraber partimizin ve dolayısı ile partimize gönül verenlerin aşağılık bir terör örgütü ile yan yana anılmasını, amacı ve sebebi ne olursa olsun, zul addederiz. Bu ifadeyi kullanan başkası olsa elbette tavrımızın farklı olacağı nettir fakat cümleyi seçim sonrası itibari ile hepimizin, bütün Düzce’nin, milletvekili olan bizim de saygıda kusur göstermemeye özellikle özen gösterdiğimiz bir siyasetçiden duymak bizleri çok daha fazla üzmüştür, ifade kendisine yakışmamıştır. Unutmayalım ki konu Düzce’nin menfaati olduğunda; geçmişte kullanılan ifadelerin aksine, belediye meclis üyelerimiz MHP meclis üyeleri ile birlikte ‘aynı yönde’ defalarca oy kullanmıştır, çünkü aklın yolu birdir.”

“Günün sonunda hepimiz biriz, hepimiz Düzce’yiz”

İYİ Parti İl Başkanı Er, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Rahmetli MHP Belediye Meclis Üyesi Sayın Kemal Günaydın ağabeyimizin cenazesinde sağıma baktığımda Ender Çakar, Oğuz Özyiğit ve Mehmet Gönültaş’ı soluma baktığımda ise Basri Karslıoğlu'nu, Ömer Küçük’ü gördüm. Çünkü bizim cenazelerimiz de birdir sayın vekilim, Düzce’de ayrım gözetmeksizin bir arada yaşarız biz. Söyleyeceğimiz odur ki, birlikte, karşılıklı anlayış ve saygı ile Düzce’ye daha fazla hizmet verebileceğimiz aşikardır. Konu siyaset olduğunda elbette farklı fikir ve kanaatlere sahip olabiliriz ama bir terör örgütü ile aynı cümlede kendi milletvekili tarafından zikredilmeyi, konu genel siyaset dense de, hiçbir Düzceli hak etmemektedir. Siyaset dilimizi biraz daha karşılıklı hoşgörü çerçevesinde şekillendirmemizin kimseye zararı olmaz. Çünkü ısrarla ifade ettiğimiz gibi günün sonunda hepimiz biriz, hepimiz Düzce’yiz.”