İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi yönetimini bu kez şirketler ve burada görevli AK Partililer üzerinden eleştirdi.

“Düzceliler’in vergileri ile ayakta duran iştiraklerin bilançoları paylaşılmalı”

Yaptığı yazılı açıklamada İl Başkanı Er, devlet işleyişini bilmenin kamu kaynaklarını da doğru kullanmayı bilmek anlamına geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Devleti bilmek ve devletin işleyişi ile alakalı tecrübe sahibi olmanın kapsamında halk nazarında karşılığı devletin kaynaklarını, yani halkın parasını en doğru biçimde kullanmanın da olduğunu düşünmekteyiz. Bu bağlamda Düzceliler’in vergileri ile ayakta duran belediyeye bağlı iştiraklerin bilançolarının, kar-zarar analizlerinin kamuoyu ile paylaşılmasının gerekliliğini defalarca ortaya koyduk. Yine koyuyoruz. Ve bıkmadan usanmadan sormaya, Düzceliler’in hakkını savunmaya da devam edeceğiz. Nitekim ‘Kamu’ hizmetinde kar anlayışı olmaz kanaatinin çok eskilerde kaldığı ve esnaf ile rekabet halinde olan belediye iştiraklerinin mali yapılarının bilinmesinin zarureti güncel siyasi iklimde apaçık önümüzde de durmaktadır.”

“Belediye iştiraki şirketlerin mali durumlarını neden ısrarla kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz?”

Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinin mali durumlarını kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Er, “Bu bağlamda sayın Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye tekraren sormak istiyoruz;

1) Belediye iştiraki şirketlerin mali durumlarını neden ısrarla kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz? Yoksa sadece personel gideri ve sabit masrafların dahi çalışan herhangi bir şirketin cirosunu aştığı herhangi bir belediye iştiraki mi var? (Cevap verir iseniz Ticaret Kanunu ve ticari sır kavramlarını engin devlet tecrübeniz ile kullanmayacağınızı umuyoruz. Yok eğer her iştirak kar ediyor ve büyük bir verimlilik ile çalışıyorsa da bizler bundan mutlu olur, tüm ekibinizi gönülden tebrik ederiz. Özellikle bilmenizi isterim)

2) Düzceli’nin çocukları iş bulmak için çile çekerken, KPSS’de ter döküp bir çoğu ne hikmetse de mülakatlarda elenirken, belediye iştiraki şirketlere bağlı tesislerde, mesela Mutfak Sanatları Merkezi’nde, gereğinden fazla personel çalıştığı doğru mudur? Personel istihdamını hangi ilkelere bağlı olarak gerçekleştirmektesiniz ?

3) Yine Mutfak Sanatları Merkezi’nden hareket edersek en önemli özellikleri yerel ve özellikle de genel merkez boyutunda partinizde siyaset yapmak olan insanların mesai saatleri nasıl ayarlanmaktadır? Mesela genel merkezde de görevi olan bir çalışma arkadaşınız, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki mesaisini nasıl organize etmektedir? Bu arkadaşlarımız part-time mı, full-time mı, yoksa “hiç” time usulüne göre mi çalışmaktadır? Mesai disiplinine uymadan Mutfak Sanatları Merkezi’nden maaş alan kimse var mıdır?

4) Genç işsizlik Düzce’de de bu kadar yaygın iken iştiraklerinizde gerek yönetim kurulu üyesi gerekse çalışan olup hem ciddi büyüklükte emekli maaşı alıp hem iştiraklerden huzur hakkı ve/veya maaş alan çalışma arkadaşınız var mıdır? Var ise bunu kamu vicdanına nasıl izah edeceksiniz? Özetle sayın başkana sormak istediğimiz şey, parası bizlerin cebinden çıkan belediyeye bağlı iştiraklerin mali durumu nedir? Şirketleriniz zarar mı etmektedir? Zarar ediyorsa sebepleri nelerdir?”

“Düzce Belediyesi şu yollarla cevap verecek” tahmini

Sorulan sorulara Düzce Belediyesi’nin hangi yollarla cevap vereceği ile ilgili tahminde de bulunan Er şöyle devam etti: “İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nca sorulan bu sorulara sayın belediye başkanımızın hangi yollarla cevap vereceği de bir başka merak konumuzdur. Muhtemel seçenekleri Düzceliler ile paylaşmak isteriz:

1) Sosyal medya trol hesaplar üzerinden sayın başkanın kendisi.

2) Sosyal medya trol hesaplar üzerinden sayın başkana bağlı çalışan personel.

3) Yazılı -sözlü sosyal iletişim kanallarını ‘rica’ ile kullanan gerçek kişiler.

4) Belediye basın birimi resmi açıklama (En düşük ihtimalli seçenek)

5) Kurumsal ve ciddi bir cevap verememe (Bu güne değin gördüğümüz en yüksek ihtimalli seçenek)

Umarım bu sefer bu derece ciddi bir konuya biz Düzceliler Sayın Belediye Başkanımız kanalı ile ciddi ve kurumsal bir cevap alabilir. Umutla bekliyoruz…”