Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakfın Düzce İl Temsilciliği'nin Divan Toplantısı'na katılmak üzere bugün Genel Başkan Yardımcıları Zafer Emanetoğlu ve Yücel Molla İsmailoğlu ile birlikte Düzce'ye geldi. Toplantı öncesinde kameraların karşısına geçen Erbakan, ilk olarak vakfın çalışmalarından söz etti.

"Kafamız, gözümüz yarıldıktan sonra 'Haklıymış' denildi"
Babası Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan hayatı boyunca ne yaptıysa kendilerinin de onun izinden gitmek üzere yola çıktıklarını belirten Erbakan, şöyle devam etti: "Erbakan hocamızın meşhur sözünü hatırlayacaksınız; ‘Ne olur bir kere de siyonizm beni anlayıp tedbir almadan siz beni anlayın da bunları hakkıyla yerine getirebilelim’ derdi yine meşhur bir sözünde derdi ki ‘Bir kere de kafanızı, gözünüzü yarmadan bana gelin sizi uyarıyorum, anlatıyorum, dinlemiyorsunuz. Kafanız, gözünüz yarıldıktan sonra geliyorsunuz.’ derdi. Bu FETÖ yapılanmasıyla ilgili rahmetli Erbakan hocamız tam 40 sene özellikle bugün iktidarda bulunanlar dahil olmak üzere milletimizi uyardı. ‘Bunlar dış güçlerin içindedir. Bunların yaptığı işten hayır gelmez. Bunlara yanaşmayın, iş tutmayın’ diye 40 sene uyardı. Bu sözler kulak arkası edildiği için maalesef kafamız, gözümüz yarıldıktan sonra "Erbakan hoca ne kadar haklıymış" deme noktasına geliyoruz. FETÖ olayı bunun en büyük ispatıdır."

"40 sene dilinde tüy bitti, bunları dinlemediler"
Merhum Erbakan'ın Avrupa Birliği konusunda 40 sene boyunca "Burası bir Hristiyan kulübüdür. Bunların bizi içine almasından bir hayır gelmez. Zaten bizi almazlar anca kapıya bağlar, oyalarlar.’ dediğini anımsatan Vakıf Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bunun ne kadar doğru olduğu bu gün yaşanan olaylarla bellidir. Erbakan hocamızın Avrupa Birliği ile ilgili 40 sene dilinde tüy bitti, bunları dinlemediler. 15 sene peşlerinde koştuk şimdi bizi ülkelerine sokmuyorlar. Uçağımıza iniş izni vermiyorlar. Kafamızı, gözümüzü yardıktan sonra Erbakan hocamızın haklılığını anlıyoruz. FETÖ konusu böyle, Avrupa Birliği konusu böyle Amerika konusu böyle. "Efendim Amerika dost değilmiş bak PDY'ye silah desteği veriyor" diye şimdi mi aklımız başımıza geldi? 30 sene-40 sene Erbakan hocamızı dinleseydik bu noktaya gelmezdik. "Amerika bizim dostumuz ortağımız" dendi. 15 sene sonra bu devilüasyon olduktan sonra "Aman bu Amerikan dolarının hakimiyetini ortadan kaldırmak gerekir. Rusya ile Çin ile alışverişimizde bari Amerikan doları kullanmayalım." denmeye başlandı. Yine biraz evvel en başında söylediğimiz başımız, gözümüz dağıldıktan sonra Erbakan hocamızın dediği noktaya geldik."

"Önce oturduğunuz dalı kesiyorsunuz sonra şikayet ediyorsunuz"
Milli Görüş Lideri Erbakan'ın Ortadoğu Projesi ile ilgili yaptığı uyarıları da aktaran Erbakan, "Dedi ki "Bu bir israil projesidir." Büyük Ortadoğu Projesi demek müslüman ülkelerin bölünüp parçalanması demek. Bu topraklarda büyük İsrail'in kurulması demektir. Osmanlı torunları olarak biz Ortadoğu Projesi'ne ortak olamayız. Buna karşı çıkmamız gerekir. Bu uyarılara kulak asılmadı.

IŞİD belası çıktı, eskiden bir PKK vardı, "Bundan kurtulmamız lazım." dendi. Peki bu IŞİD nereden çıktı? Destek olduğunuz bu Ortadoğu Projesi olarak çıktı. Önce oturduğunuz dalı kesiyorsunuz sonra şikayet ediyorsunuz."