Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Öncü ekranlarında yayınlanan, Mehmet İbrahimoğlu'nun sunduğu “Son Nokta” programında siyaset ve Düzce gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Milletvekili Celal Erbay, bir röportajda söylediği “Herşeyi Celal Erbay mı takip edecek” sözleri ile ilgili olarak konuşurken “İnsan bir yerde daralıyor” cevabını verdi. Erbay, sırların insanın kölesi olduğunu ve bir kez açığa vurulduğunda insanın sırların kölesi haline geldiğini söyleyerek, bu söz nedeniyle pişmanlığını dile getirdi. Erbay herkesin işini iyi takip etmesi gerekliliğine vurgu yaparak, ödeneklerin gelmesinin gecikmesinin yerel makamların takip yetersizliği nedeniyle olduğuna ilişkin kanaatini yineledi.

Erbay “'Hizmet Yolunda Zararlı keneler Yok edilecek' sözünün bazı belediye başkanlarının değiştirilmesi ile mi ilgili olduğunu soran Mehmet İbrahimoğlu'na, bu söz ile her yerde hizmeti dumura uğratan teşebbüsleri kasdettiğini söyledi.

Belediye Başkanlarının değiştirilmesinden söz edilemeyeceğini söyleyen Erbay, seçime sekiz ay olduğunu, belediyelerin bu süreyi hizmet yaparak ve halka kendilerini beğendirmeye çalışarak geçireceklerini ifade etti. Şu aşamada “Bu başarılı, şu başarısız” gibi değerlendirmelerin yakışık almayacağı görüşünü savunan Ak Parti Düzce Milletvekili Erbay, belediye başkanlarının seçimi konusunda Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kriterleri ile kendisininkilerin ayrı olduğunu söyledi. Erbay, başkanların başarısının da başarısızlığının da Ak Parti'ye ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Celal Erbay, Fındık üreticilerinin endişe ile beklediği fındık fiyatlarının hasat zamanına yakın açıklanacağını dile getirirken, fiyatlar konusunda umut vermedi. Bir Komisyon üyesi olarak beraberindeki milletvekilleri ile TMO Genel Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Erbay, üreticilerin mağdur edilmeyeceğini dile getirirken, “Devletin de bir eli yağda bir eli balda zannedilmemesi gerektiğini” söyleyerek, yüksek fiyat beklentilerinin hayal olacağına ilişkin bir mesaj verdi.