Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay Düzce'nin OKS sonuçlarında geldiği noktayı değerlendirirken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kaldırılmasını istediği Seviye Tespit sınavlarının yeniden yapılabileceğini söyledi. Erbay “hizmet yolundaki zararlı kenelerin millet tarafından ayıklanacağını” da ifade etti.

Milletvekili Celal Erbay, Düzce'den iki öğrencinin Türkiye Birincisi olması ve Düzce'nin sıralamada 35'inci sıraya yükselmesi nedeniyle yaptığı basın toplantısında, alınan sonuçtan memnuniyetini dile getirirken, Milletvekili olurken kendisinin “tepeden inme” denilerek eleştirildiğini, eğitim sıralamasındaki sonucu kendi meselesi olarak gördüğünü sık sık açıkladığını dile getirdi.

Düzce'nin OKS'de 64'üncü, ÖSS'de ise 76'ncı sırada iken milletvekili olduğunu söyleyen Erbay, Düzce Valisi Ercan Topaca ile yaptıkları istişarelerin sonucunda aldıkları önlemleri anlatırken, konuyu seviye tespit sınavlarına getirerek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yapılmasına karşı çıktığı son sınavın yapılması durumunda Düzce'nin sıralamadaki yerinin 30'unculuk olacağını söyleyerek, sitemini ifade etti.

Erbay, Düzce'nin kaydettiği sıçramanın bir benzerini 2005 yılında Tunceli'nin gösterdiğini ifade ederken, ancak Düzce'nin ilerlemesinin sıralamada daha büyük olduğunu da söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in Düzce'ye gelmesinde kendisinin rolü olduğu gerekçesiyle eleştiriler yapıldığını da söyleyen Erbay, atamanın kendisi ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın da talebi olduğunu, gelinen noktada üstlendiği rol ile ilgili olarak gururlu olduğunu dile getirdi.

Hizmet Yolunda zararlı Kenelerin Ayıklanacağını söyleyen Erbay, bu sözlerle yerelden mi bahsettiği sorusuna “Ben genel konuşurum” cevabını verdi.Bakan Çelik'in seviye tespit sınavlarına karşı olan tavrı hatırlatılarak, seviye tespit sınavlarının yeniden yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir soruya ise, “Bakan çalışma otur diyebilir mi” diyerek cevap veren Erbay, bakan da olsa kimsenin 35'incilikten 44'üncülüğe gerileyin diyemeyeceğini, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın hesap soracağını söyledi. Erbay, bu sözlerle Seviye tespit sınavlarının dönmesi taraftarı olduğunu ifade etti.