Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu'na Ak Parti Milletvekili Celal Erbay tarafından konuşması sırasında engel konuldu. Dün yapılan Cumayeri İlçe Kongresinde konuşma yapmak için kürsüye çıkan Koloğlu, konuşmasının bir kısmını tamamladıktan sonra Erbay'ın sert tavrıyla karşılaştı. Erbay, Koloğlu'na “Tamam verilen süre sona ermiştir. Burada keselim lütfen. Kimse mağdur kalmasın.” deyince Koloğlu'da “Sayın Vekilim izin verirseniz konuşmam yarıda kaldı tamamlayayım.” dedi. Erbay sert bir dille cevap vererek Koloğlu'na “Tamam lütfen yeter. Verilen süre sona erdi dedim. Daha fazla uzatmaya gerek yok. Ortamı germeyelim.” diyerek cevap verdi. Olayın büyümesi üzerine Başkan Koloğlu, konuşmasına son vermek zorunda kaldı.

Konuşmasını yarıda kesen Koloğlu şaşkınlığını gizlemeyerek niçin böyle bir şey olduğunu anlamaya çalıştı. Koloğlu'nun yaptığı konuşmasının kalan kesiminde şu ifadelere yer verilmişti:

“Peki Belediye Başkanı kimi destekleyecek? Mustafa Koloğlu ne yapacak? Taraf olacak mı? Evet Mustafa Koloğlu taraftır. Peki kimden taraftır? Koloğlu, doğrudan, dürüstten, çalışkandan, hizmetten yana taraftır. Partimizin yeni ufuklara taşınması, geniş tabanlara hitap etmesi, inandığımız değerlerin geniş halk kitlelerine ulaştırılması anlamında taraftır.”

Koloğlu'nun konuşma metninde ayrıca parti olarak yaptıkları faaliyetler ve demokrasinin ilkeleri hakkında ifadelerde yer alıyordu.