İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Koronavirüs salgınının oluşturduğu ekonomik sıkıntıların  önlenebilmesi ve  alınacak bazı ekonomik tedbirlerle küçük esnafın da bu süreci daha az hasarla atlatabileceğini belirtti.

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Corona virüs her ne kadar öncelikli olarak insan sağlığını tehdit eden bir salgına sebep olsa da geçen zaman ve ülkelerin kendilerini koruma adına attıkları adımlar konunun ekonomik açıdan da, gereken adımlar süratle atılmadığı durumlarda, ülkeler için yakın gelecekte ciddi sıkıntılara sebep olacağını bize göstermektedir .
 

Hükümet tarafından açıklanan ekonomik paket ve akabinde atılan adımlar tedbiren önemli olsa da, ilgili desteğin daha fazla tabana yayılması ve tekil insanlara da bir an önce hitap etmesi elzem görünmektedir.
 

Düzce'de virüs sebebiyle ticari faaliyetlerine geçici süreyle ara verilen küçük ve orta ölçekli esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere, mağdur olma ihtimali yüksek olan ve büyük firmalar kadar çözüm üretebilme seçenekleri bulunmayan vatandaşlarımız için özel bir paket hazırlanmalıdır. Hiçbir engel ve muğlak ifadeye yer bırakmaksızın gerekirse sıfır faizli, en az bir yıl geri ödemesiz, minimum 50 bin lira kredi imkanının bir an önce sağlanması, borçları birikecek olan esnafımıza sağlıklı borç ödeme ve hayatlarını sağlıkla idame etme fırsatı yaratacaktır. Bu krediyle esnafımız gerek kendi şahsi ticari ödemelerini yapabilecek gerekse de vergi, prim gibi borçlarını ödeyeceği için devletimizin de kaybı olmayacak, ödemeler dengesi bozulmayacaktır.

Yine mevcut durum göz önüne alındığında Küçük ve orta ölçekli esnafımızın son dönemdeki daralan ekonomik şartlar sebebi ile biriken borçlarını ödeyebilmesi için yeni bir yapılandırmaya gidilmelidir. Bu önlem ve destekler ile sınırlı sermayesiyle ayakta kalma mücadelesi veren esnafımızın dayanma gücü artacaktır, küçük ve orta ölçekli esnafa verilen her türlü destek ve teşvik doğrudan ekonomiye yansıyarak piyasayı gerek finansal gerekse de psikolojik açıdan rahatlatacaktır.

Ekonominin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle de, kamu banka ve kurumlarının almış olduğu ve bireyleri direk etkileyen konularda özel sektör banka ve kurumlarının da sorumluluk almaları önemli bir toplumsal dayanışma unsurudur. Kredi kartları ödemeleri başta olmak üzere elektrik ve doğalgaz gibi hayati ödemelerin de özel kurumlarca belli bir müddet için ötelenmesi gerekmektedir. Bu vesile ile ilgili özel kurum ve kuruluşları da sorumluluğu devletimiz ile paylaşmaya çağırıyoruz. Bu sıkıntılı günleri karşılıklı anlayış ve destek ile hep beraber aşacağımıza inancımız tamdır. Zaman daha akılcı ve daha fazla tabana ve bireye hitap eden önlemleri bir an önce hayata geçirme zamanıdır. Allah Devlet’e ve millete zeval vermesin”